search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:15
MENU CLOSE

Βίαιες συλλήψεις και τραυματισμοί φοιτητών από τα ΜΑΤ στην αντιρατσιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη

18.12.2015 19:48
«Αλήτικη» επίθεση των ΜΑΤ και ξυλοδαρμό μελών της στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Media

Τέσσερα άτομα δέχτηκαν επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ καθώς κατευθύνονταν προς την αντιρατσιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, στη Θεσσαλονίκη.

Τέσσερα άτομα δέχτηκαν επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ καθώς κατευθύνονταν προς την αντιρατσιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, άνδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν απειλητικά κατά ενός φοιτητή, μέλους της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης, και ενός φίλου του, καθώς οι ίδιο προσέρχονταν στη συγκέντρωση.

Δύο φοιτήτριες, μέλη της ΕΑΑΚ, επενέβησαν για μη χτυπηθούν οι συμφοιτητές τους, με αποτέλεσμα να δεχτούν επίθεση από τα ΜΑΤ.

Τόσο οι δύο φοιτήτριες όσο και ένας εκ των δύο φοιτητών κατέληξαν στο νοσοκομείο, χτυπημένοι από τα ΜΑΤ.

Οι φοιτητές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. της Πλατείας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το alterthess.gr κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις, από τους φοιτητές και τους αστυνομικούς, ενώ οι διαδηλωτές ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32