search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:22
MENU CLOSE

Στο Κερατσίνι ο Αλ. Τσίπρας – Στον δήμο προς ανάπλαση η περιοχή των Λιπασμάτων

19.12.2015 09:32
Στο Κερατσίνι ο Αλ. Τσίπρας - Στον δήμο προς ανάπλαση η περιοχή των Λιπασμάτων - Media

Tην περιοχή των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιά.

Tην περιοχή των πρώην λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Πειραιά.

Τον πρωθυπουργό ανέμενε στην περιοχή πλήθος κόσμου, ενώ νωρίτερα ο κ.Τσίπρας είχε συνάντηση για το θέμα στο δημαρχείο Κερατσινίου, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρώτο και σημαντικό βήμα ήταν να αποδεσμευθεί η συγκεκριμένη περιοχή από την παραχώρηση του δημοσίου προς τον ΟΛΠ και το δεύτερο να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση στο δήμο. Ανέφερε επίσης ότι πριν από αυτό έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα από την κυβέρνηση με νομοθέτηση, προκειμένου να ακυρωθούν οι προβλέψεις του νόμου 4217/2014 που προέβλεπε για την περιοχή τη χωροθέτηση και εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων, αποκλείοντας έτσι από κάθε προοπτική ανάπτυξης. Ανέφερε επίσης ότι πετύχαμε για τη συγκεκριμένη περιοχή της μείωση του συντελεστή δόμησης από το 0,6 στο 0,15.

Ο κ.Βρετάκος είπε ότι για 19 χρόνια η περιοχή αυτή παρέμενε “κρανίου τόπος” και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την παραχώρηση του χώρου στο δήμο για της ανάπλασή του. Πρόσθεσε επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό τόνισε ότι κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος ακόμα και όταν ο στόχος είναι δύσκολος. Η όλη προσπάθεια μας γεμίζει αισιοδοξία για να συνεχίσουμε τόνισε.”Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να πετυχαίνεις πράγματα”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός προσθέτοντας:”Εμείς ως αριστεροί έχουμε μια μακρά εμπειρία αγώνων ηρωϊκών, με αρνητική κατάληξη, ωστόσο προσδοκούμε ότι κάποιοι από αυτούς θα έχουν και θετική κατάληξη”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:21