25/02/2020 01:34:22
31.3.2011

Τέσσερις ελληνικές τράπεζες υποβάθμισε η Standard & Poor’s

Τέσσερις ελληνικές τράπεζες υποβάθμισε η Standard & Poor’s  - Media

Την πιστοληπτική αξιολόγηση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών υποβάθμισε ο διεθνής οίκος Standard & Poor’s.

Συγκεκριμένα ο οίκος προχώρησε στην υποβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας από «ΒΒ+» σε «B+» και των Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς από «BB» σε «B+». Η μείωση αυτή, πραγματοποιήθηκε καθώς μεταξύ άλλων η S&P αναφέρει ότι συνεχίζεται η επιδείνωση του οικονομικού και λειτουργικού κλίματος στην Ελλάδα αλλά και επειδή υπάρχει η γενικότερη εκτίμηση για πτώση της κερδοφορίας λόγω της πίεσης στη δημιουργία εσόδων και τις αυξανόμενες επισφάλειες.

Ο διεθνής οίκος αύξησε επίσης κατά δύο βαθμίδες την αξιολόγηση για τον κίνδυνο του τραπεζικού συστήματος της χώρας και αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη της για τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας σε 3,5% από 2,5%.

Τέλος τονίζει ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστήσει ακόμη πιο δυσοίωνες τις προοπτικές ανάπτυξης και να ανακινήσει υψηλότερα πτωτικά ρίσκα στο λειτουργικό περιβάλλον μακροπρόθεσμα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.