15/07/2020 01:47:30
31.3.2011

Επίθεση Χρυσοχοΐδη στους οίκους αξιολόγησης

Επίθεση Χρυσοχοΐδη στους οίκους αξιολόγησης - Media

Επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης εξαπέλυσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας με ευρωβουλευτές από την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε ως θέμα την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2013, αναφερόμενος στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο επεμβαίνουν στους λαούς και τα έθνη με τις υποβαθμίσεις τους είναι «απαράδεκτος και αυθαίρετος».

«Ένας οίκος αξιολόγησης, υποβάθμισε πρόσφατα περαιτέρω τη χώρα μας. Είναι ο ίδιος οίκος που βαθμολόγησε με 3Α τα τοξικά ομόλογα» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ χαρακτήρισε την παρουσία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ελλάδα ως ένα μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στις προσπάθειες της χώρας και του ελληνικού λαού και μάλιστα σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον «οδικό χάρτη» πάνω στον οποίο πρέπει να βασιστεί και να σχεδιαστεί η Πολιτική Συνοχής στην ΕΕ για τα επόμενα χρόνια τονίζοντας ότι «είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε την Πολιτική Συνοχής για να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.