search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:38
MENU CLOSE

Μαθητής από το Ρέθυμνο κατήγγειλε πως τον ξυλοκόπησε η δασκάλα του

22.12.2015 10:16
«Εξίσωση για δυνατούς λύτες» το άνοιγμα των σχολείων: Τα σενάρια που εξετάζει το υπ. Παιδείας  - Media

Καταγγελία για βιαιοπραγία σε μαθητή δημοτικού σχολείου από την εκπαιδευτικό της τάξης κατατέθηκε από μητέρα στο Ρέθυμνο και συνοδευόταν από βεβαίωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο μικρός είναι χτυπημένος στο μέτωπο και έχει οίδημα.

 

Καταγγελία για βιαιοπραγία σε μαθητή δημοτικού σχολείου από την εκπαιδευτικό της τάξης κατατέθηκε από μητέρα στο Ρέθυμνο και συνοδευόταν από βεβαίωση του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο μικρός είναι χτυπημένος στο μέτωπο και έχει οίδημα.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου παραγγέλθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, παρά τις προσπάθειες να βρεθεί λύση μετά και την κάθετη άρνηση της εκπαιδευτικού ότι χτύπησε τον μαθητή.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Στάθης Κοντογιάννης, «… η σχολική μονάδα, η οποία βρίσκεται σε περιοχή περιφερειακά της πόλης του Ρεθύμνου, βρίσκεται σε αναστάτωση, και για τον λόγο αυτό διέταξε η ΕΔΕ να γίνει άμεσα». Μάλιστα, επεσήμανε ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων του κάλεσε και τις δύο πλευρές για να μιλήσουν αλλά η μητέρα εμμένει στην πρόθεσή της να φτάσει η υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα. «Η δασκάλα αρνείται ότι βιαιοπράγησε και δη ότι χτύπησε το παιδί στο κεφάλι με βιβλίο» ανέφερε ο κ. Κοντογιάννης.

Η μητέρα επιμένει για το συμβάν, σύμφωνα με όσα της είπε το παιδί της, το οποίο το ίδιο απόγευμα παραπονέθηκε ότι πονάει και το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί που το εξέτασαν έδωσαν βεβαίωση για οίδημα στο κεφάλι μετά από χτύπημα. Παράλληλα, στην καταγγελία της κάνει λόγο για αδιαφορία από πλευράς της σχολικής μονάδας με διάθεση, μάλιστα, υποβάθμισης του περιστατικού.

«Ο νόμος ορίζει το τι πρέπει να γίνει στις περιπτώσεις αυτές και όλα θα γίνουν κατά γράμμα, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις» υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κοντογιάννης, σημειώνοντας ότι άσχετα από το τι έχει καταλάβει ο καθένας «… ο αρμόδιος διευθυντής στον οποίο δόθηκε η εντολή της ΕΔΕ, θα βγάλει το πόρισμά του, το οποίο θα πάρει τον δρόμο του προς τα αρμόδια διοικητικά όργανα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:37