search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:00
MENU CLOSE

Η ιστορική συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης στη Βουλή (Videos)

22.12.2015 10:51
Η ιστορική συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης στη Βουλή (Videos) - Media

Αλλαγή σελίδας για την ελληνική κοινωνία, με τη συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

 

Αλλαγή σελίδας για την ελληνική κοινωνία, με τη συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο έχει ψηφιστεί κατά πλειοψηφία από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ οι ΑΝΕΛ αντιτίθενται. Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ έχουν καταψηφίσει στις σχετικές επιτροπές.

Με τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα υιοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια, ούτε και θέμα γάμου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, της Βασιλικής Κατριβάνου για να ακολουθήσει ένταση όταν πήρε το λόγο, για τη Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Λαγός.

Σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα, ο Λαγός έκανε λόγο για μέρα ντροπής και παρουσίαση του «αφύσικου» ως λογικό. Δεν παρέλειψε να πει ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν δικαίωμα να διατυμπανίζουν τη σχέση τους εκτός του σπιτιού τους και ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή θα πολεμήσει για να καταργηθεί το σύμφωνο συμβίωσης.

Όταν άλλαξε θέμα για να υποστηρίξει ότι τα συσσίτια μόνο για Έλληνες είναι μια ορθή ιδέα και να κατηγορήσει κυβέρνηση και ΕΡΤ ότι ενδιαφέρονται μόνο για τους πρόσφυγες προκλήθηκε ένταση.

Οι τόνοι ανέβηκαν και υπήρξε αντιπαράθεση με τη Βασιλική Κατριβάνου.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης ανέφερε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το Σύμφωνο Συμβίωσης γιατί ξεπερνάει τα όρια της νομιμότητας και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στα ομόφυλα ζευγάρια από όσα επιδιώκει να λύσει. 

Η τέως γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αντιτάχθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης «Δεν δεχόμαστε να θεωρείται οικογένεια με βάση την σεξουαλικότητα. Σήμερα, υπάρχουν νέες μορφές που ζητούν επίσης νομική κατοχύρωση. Η πολυγαμία ας πούμε. Υπάρχουν κοινοβιακές μορφές οικογένειας και ανταλλαγή συντρόφων που έχουν τους άγραφους νόμους τους και ζητούν να γίνουν γραπτοί. Δεν τα αντιμετωπίζουμε με ένα θέμα ηθικιστικο».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στο Ποτάμι διότι την ώρα της ομιλίας της ακούστηκαν αποδοκιμασίες.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνέχισε το ομοφοβικό παραλήρημα «Θέλετε να ενισχύσετε την ιδιωτική αυτονομία των ομοφυλόφιλων. Ποιός τους την στερούσε; Εαν οικογένεια είναι ο Μητσος με τον Λάμπρο, τότε οικογένεια είναι ό,τι ορίζει καθένας» και πρόσθεσε: «Ο νόμος μας επιβάλλεται από τα εδώ λόμπι των αριστερών ομοφυλοφίλων. Οι Σλοβένοι απέρριψαν το σχετικό νόμο, όπως και οι Κροάτες, είπε ο κ. Παππάς. «Σήμερα 22 Δεκεμβρίου 3 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου για την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος βουλευτής της Χ.Α Δημήτρης Κουκούτσης ο οποίος δήλωσε πως «Αν εξαιρέσουμε ορισμένους ιεράρχες οι περισσότεροι φορούν ροζ φουστίτσες κάτω από τα ράσα τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:58