25/05/2020 02:52:18
1.4.2011

Απορρίπτει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ο Παπακωνσταντίνου

Απορρίπτει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ο Παπακωνσταντίνου - Media

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από το συνέδριο στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, απέκλεισε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Τόνισε ακόμα ότι «δεν είμαι ο μόνος που απορρίπτει την ιδέα αυτή» απαντώντας έτσι σε σημερινό άρθρο του Economist που ανέφερε πως «Ελλάδα και Ιρλανδία παρόλο που έχουν αγωνιστεί σκληρά, εν τέλει έχουν χρεοκοπήσει και πρέπει κάποια στιγμή να το παραδεχτούν».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, δήλωσε χαρακτηριστικά πως ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μείωση του ΑΕΠ μπορεί να είναι μικρότερη του 3% φέτος, λόγω της αύξησης των εξαγωγών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι αν και υπάρχει «κάποια υστέρηση» στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα ενώ επισήμανε ότι εξακολουθεί να ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3% ή και λίγο μικρότερη λόγω της ταχείας αύξησης των εξαγωγών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.