search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:47
MENU CLOSE

Τα παραδοσιακά κάλαντα έψαλλαν στον ΠτΔ και τους πολιτικούς αρχηγούς

24.12.2015 10:27
Τα παραδοσιακά κάλαντα έψαλλαν στον ΠτΔ και τους πολιτικούς αρχηγούς  - Media

Με ευχές για υγεία, ευτυχία και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, παιδικές χορωδίες και συλλόγους, που του έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Με ευχές για υγεία, ευτυχία και ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, παιδικές χορωδίες και συλλόγους, που του έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τα μέλη της Λέσχης Ποντίων Ναούσης τόνισε, ας αφιερώσουμε την ημέρα στις ψυχές αυτών που έπεσαν κατά την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε αρχικά τα κάλαντα από την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, εν συνεχεία από την Προεδρική Φρουρά, και ακολούθως από την παιδική χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το Λύκειο Ελληνίδων, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης».

Ο μεταβατικός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και προσωπικά τον Στέλιο Κιαγιαδάκη για την τιμή που μας έκαναν, για τη συγκινητική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και για το μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας έφεραν στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται, χρόνια πολλά και δημιουργικά.

Είμαι βέβαιος ότι με ενότητα και πίστη στα ιδεώδη του λαού και του Έθνους μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Εύχομαι πολύ σύντομα η Πατρίδα μας να βγει από την κρίση και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει. Καλώ όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν να κρατούν την Ελλάδα ψηλά και να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την περηφάνια τους».

 Ο κ. Κουτσούμπας υποδέχθηκε τους Βρακοφόρους Κρήτης στις 8:30 το πρωί, στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχήθηκε: «Να περάσουμε καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο γιατί, όπως είπατε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες για τον λαό μας και για τον κρητικό λαό, αλλά και για το σύνολο της πατρίδας μας, για όλες τις περιοχές». Ο γγ του ΚΚΕ έκλεισε με μία μαντινάδα: «Στα χρόνια μας τα 100 μένουμε πάντα νέοι, είναι το δίκιο του λαού, που πάντα μάς εμπνέει».

Ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, Στέλιος Κιαγιαδάκης, απάντησε: «Το Κάπα Κάπα έκλεισε ολόκληρον αιώνα, μια μέρα δεν επέρασε χωρίς δουλειά και αγώνα».

Λίγο αργότερα, στις 9:30, ο κ. Κουτσούμπας άκουσε τα κάλαντα από την Ένωση Ποντίων Περάματος «Ο Πόντος». «Ντο θ’ εφτάμε τα παράδας και το πολλά το βίον, το ΚΚΕ ας όλεν το καλλίον» δήλωσε στα ποντιακά μετά τα κάλαντα ο γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε: «Δύσκολες μέρες, βάσανα περνά ο λαός, καινούργιοι αντιλαϊκοί νόμοι έρχονται το 2016, άρα ο χορός είναι ο Πυρρίχιος, ο αγωνιστικός πολεμικός χορός απέναντι σε αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας».

Τα κάλαντα έψαλλαν οι βρακοφόροι στον Πάνο Καμμένο

Εορταστική η ατμόσφαιρα σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς είπαν τα κάλαντα στον υπουργό, Πάνο Καμμένο, οι μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης -μαζί με μία μαντινάδα- και ο Χορευτικός Σύλλογος Φοιτητών.

Στο κλίμα των ημερών και οι δηλώσεις του υπουργού κατά την επίσκεψή του σε ακριτικά νησιά, από όπου επανέλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους κατοίκους αυτών των ευαίσθητων περιοχών. Από την ακριτική Ρω ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε: «Είμαστε δίπλα τους και κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να διασφαλίσουμε το έργο τους και την αποστολή τους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην προετοιμασία της χριστουγεννιάτικης γιορτής του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Ανάμεσα σε παιδικές φωνές και αγκαλιές βρέθηκε παραμονή Χριστουγέννων ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφτηκε για ακόμα μια φορά το «Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα το σπίτι στα Μελίσσια όπου φιλοξενούνται 28 παιδιά.

Κατά την παραμονή του στο σπίτι Μελισσίων ο Σταύρος Θεοδωράκης άδραξε την ευκαιρία για δημιουργία που του προσέφεραν τα παιδιά και έφτιαξε μαζί τους χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες, που θα σταλούν από τα παιδιά σε φίλους- που είτε από το υστέρημά τους είτε από το περίσσευμά τους βοηθούν τα σπίτια αγάπης και φροντίδας του Χαμόγελου να παραμείνουν ανοιχτά, έπαιξε μαζί τους και τραγούδησε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αμέσως μετά δήλωσε:

“Το επίπεδο δημοκρατίας σε μια χώρα έχει σχέση με το πώς συμπεριφέρεται στους αδύναμους κρίκους της κοινωνίας. Είναι, λοιπόν, πολύ θλιβερό που σε αυτά τα χρόνια της κρίσης​ έχουμε παραμελήσει τα παιδιά μας. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις δομές κοινωνικής προσφοράς με ελάχιστα μέσα. Εμείς θα είμαστε εδώ, όπως ήμασταν κι εδώ σαν άνθρωποι, να βοηθήσουμε τα παιδιά μας γιατί αλλιώς αυτή η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον. Και χαίρομαι πάρα πολύ που επισημάνατε ότι πολλά από αυτά τα παιδιά που σήμερα είναι εδώ, αύριο θα είναι στα πανεπιστήμια, αύριο θα είναι μπροστά. Και μου ΄χει δοθεί η δυνατότητα όλα αυτά τα χρόνια αν δω αυτή την πορεία. Και πολύ πρόσφατα ήρθα σ΄ ένα ραντεβού με παιδιά που είχαν φύγει από το «Χαμόγελο» για να δημιουργήσουν στη ζωή τους σημαντικά πράγματα, τα οποία ουσιαστικά οι πρεσβευτές, αν θέλετε, αυτής της προσπάθειας που κάνει το «Χαμόγελο» για την ένταξη αυτών των παιδιών στην κοινωνία. Να ‘χετε λοιπόν καλή δύναμη, να ‘ναι καλά τα παιδιά μας κι ελπίζω ότι η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα θα προσπαθήσουν να δώσουν την ώθηση σε όλα αυτά τα παιδιά. Γιατί, ξέρετε, υπάρχει κάτι παλιό: ότι δεν πρέπει να έχουμε ίση αντιμετώπιση απέναντι σε όλους. Είμαστε υποχρεωμένοι στους αδύναμους να δίνουμε μια προτεραιότητα κι από αυτό εξαρτάται και το επίπεδο πολιτισμού και δημοκρατίας μιας κοινωνίας”.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:47