search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:29
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά την ατολμία των πολιτικών (Video)

24.12.2015 10:57
Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά την ατολμία των πολιτικών (Video) - Media

«Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να αλλάξει μυαλά, να αλλάξει πορεία», είπε το πρωί της Πέμπτης ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας: «Να περιορίσει τις σπατάλες και να δώσει χρήματα σε αυτούς που τα χρειάζονται. Στους ανέργους και τους ανθρώπους της παραγωγής».

 

«Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να αλλάξει μυαλά, να αλλάξει πορεία», είπε το πρωί της Πέμπτης ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας: «Να περιορίσει τις σπατάλες και να δώσει χρήματα σε αυτούς που τα χρειάζονται. Στους ανέργους και τους ανθρώπους της παραγωγής».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για την απουσία πολιτικών αρχηγών από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης ανέφερε:«Η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά την ατολμία των απόντων. Η χώρα θέλει αλήθειες. Η χώρα θέλει παρόντες. Χρέος των πολιτικών είναι να είναι παρόντες. Το Σύμφωνο Συμβίωσης απέδειξε ότι στο κοινοβούλιο υπάρχουν πολλοί που δεν είναι αληθινά μεταρρυθμιστές».Ερωτώμενος για τα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε το Ποτάμι στις εκλογές είπε: «Η αλήθεια σε πολλές ιστορικές στιγμές δεν ανταμείβεται αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην λες την αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας την άνοιξη και το καλοκαίρι έλεγε ότι στη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει χρονικό όριο και σήμερα ομολογεί ότι καθυστέρησε και χάσαμε χρήμα και δυνάμεις».

Άλλες βασικές τοποθετήσεις του στην πρωινή εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ήταν:

– «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε την παρέα του Μαξίμου στην ενίσχυση του πελατειακού κράτους. Διορίζουν διπλές διοικήσεις στους οργανισμούς μόνο και μόνο για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά».

– «Είναι σαφές ότι στη Βουλή δεν υπάρχει μια μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία».

– «Το Ποτάμι δεν πιστεύει σε Οικουμενικές Κυβερνήσεις που μοναδικό σκοπό θα έχουν το μοίρασμα των υπουργείων».

– «Στο σύμφωνο συμβίωσης πέρασαν τροπολογία που δίνει υπερεξουσίες στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για να ελεγχθούν οι εισαγγελείς. Όταν πολιτεύεσαι με αυτόν τον τρόπο, δεν βοηθάς τη χώρα αλλά το κόμμα σου».

– «Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι έκαναν ότι τους έλεγαν οι δανειστές και τώρα το κάνει και ο ίδιος».

– «Ό,τι είναι χρήσιμο για τη χώρα θα έχει τη στήριξη του Ποταμιού στη Βουλή. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε ιδεοληψίες. Για μας όμως είναι κόκκινη γραμμή η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα».

– «Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ο αρχηγός της αλλά το να αποφασίσει τι κόμμα θέλει να είναι. Υπάρχουν συντηρητικοί, υπάρχουν και προοδευτικοί στη ΝΔ».

– “Θέμα συμπόρευσης του Ποταμιού με κάποιο άλλο κόμμα δεν υπάρχει. Εμείς θα είμαστε εδώ για να επιμείνουμε στη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού ρεύματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:28