03/06/2020 15:58:00
2.4.2011

Ανησυχία Παπακωνσταντίνου για την αύξηση των επιτοκίων

Ανησυχία Παπακωνσταντίνου για την αύξηση των επιτοκίων  - Media

Ανήσυχος για την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φάνηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις που έκανε στην Financial Times.

Στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ Αμπροσέτι που πραγματοποιήται στην Ιταλία, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «κάθε αύξηση στα επιτόκια αυξάνει τα κόστη δανεισμού». Πρόσθεσε ωστόσο πως «η επιβάρυνση για την Ελλάδα εξαρτάται από το πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση των επιτοκίων και αν θα ακολουθήσουν και άλλες. Δε νομίζω ότι μια μικρή αύξηση θα κάνει μεγάλη διαφορά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέκρινε τους οίκους αξιολόγησης για ακόμα μια φορά υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα αξιολογείται κάθε τρίμηνο με αυστηρά κριτήρια από την τρόικα.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν οι αξιολογήσεις από τους διεθνείς οίκους χωρίς να έχουν απαραίτητα την ίδια πληροφόρηση με την τρόικα, αλλά «δυστυχώς έχουν βάρος στις αγορές». Έκανε λόγο για συστημικό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να υπάρξει μία ευρωπαϊκή απάντηση. Η Ελλάδα περιμένει τις προτάσεις της Κομισιόν για αυτό το θέμα, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.