search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:24
MENU CLOSE

Ανησυχία Παπακωνσταντίνου για την αύξηση των επιτοκίων

02.04.2011 14:40
Ανησυχία Παπακωνσταντίνου για την αύξηση των επιτοκίων  - Media

Ανήσυχος για την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φάνηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις που έκανε στην Financial Times.

Ανήσυχος για την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φάνηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις που έκανε στην Financial Times.

Στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ Αμπροσέτι που πραγματοποιήται στην Ιταλία, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «κάθε αύξηση στα επιτόκια αυξάνει τα κόστη δανεισμού». Πρόσθεσε ωστόσο πως «η επιβάρυνση για την Ελλάδα εξαρτάται από το πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση των επιτοκίων και αν θα ακολουθήσουν και άλλες. Δε νομίζω ότι μια μικρή αύξηση θα κάνει μεγάλη διαφορά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέκρινε τους οίκους αξιολόγησης για ακόμα μια φορά υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα αξιολογείται κάθε τρίμηνο με αυστηρά κριτήρια από την τρόικα.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν οι αξιολογήσεις από τους διεθνείς οίκους χωρίς να έχουν απαραίτητα την ίδια πληροφόρηση με την τρόικα, αλλά «δυστυχώς έχουν βάρος στις αγορές». Έκανε λόγο για συστημικό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να υπάρξει μία ευρωπαϊκή απάντηση. Η Ελλάδα περιμένει τις προτάσεις της Κομισιόν για αυτό το θέμα, πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:23