search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί «αδειάζουν» τον Καμμένο για στράτευση των γυναικών και στρατιωτικά λύκεια

28.12.2015 11:45
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί «αδειάζουν» τον Καμμένο για στράτευση των γυναικών και στρατιωτικά λύκεια - Media

Ακόμη ένα επεισόδιο μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταιρών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ξέσπασε μετά τις προτάσεις του Πάνου Καμμένου.

 

Ακόμη ένα επεισόδιο μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταιρών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ξέσπασε μετά τις προτάσεις του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα “Το Έθνος”.

Το Μέγαρο Μαξίμου, διατήρησε χαμηλούς τόνους και επισήμως δεν θέλησε να διαψεύσει ή να διαφοροποιήθηκε ωστόσο αποστασιοποιήθηκε με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζουν με δηλώσεις τους πως δεν πρόκειται για θέση της κυβέρνηση, ωστόσο: 

Κατηγορηματικός, ότι δεν υπάρχει κάποια συζήτηση στην κυβέρνηση για το θέμα , εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. «Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ούτε κάποια συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Φίλης, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την πρόθεσή του να θεσπιστούν στρατιωτικά λύκεια.

Σαφείς αποστάσεις πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, είπε πως πρόκειται για «απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν «καίγεται» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είπε χαρακτηριστικά: «Αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα, θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα». Εξήγησε πως κατατέθηκε νομοσχέδιο, που είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης των οπλιτών, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δεν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις» (σ.σ.: για τα στρατιωτικά λύκεια).

Με δηλώσεις του στα ΠαραπολιτικάFM και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης πήρε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Αμυνας. «Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα» ξεκαθάρισε ο κ. Ζαχαριάδης. Μάλιστα τόνισε ότι «είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου».

Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψή του υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:20