15/10/2019 01:34:13

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους 314 επιβάτες του «Νήσος Ρόδος» - Παραμένουν στη Σύρο, θα αναχωρήσουν το βράδυ

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους 314 επιβάτες του «Νήσος Ρόδος» - Παραμένουν στη Σύρο, θα αναχωρήσουν το βράδυ - Media

Στο λιμάνι της Σύρου παραμένουν οι 314 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Νήσος Ρόδος" της Hellenic Seaways, που παρουσίασε σήμερα το πρωί για δεύτερη φορά μηχανική βλάβη, ενώ βρίσκονταν εν πλω για το Βαθύ της Σάμου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους, με δύο άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας.

Συγκεκριμένα οι 186 με προορισμό τη Σάμο, θα επιβιβαστούν στο πλοίο "Νήσος Μύκονος" στις 8:15 το βράδυ, ενώ άλλοι 70 για τη Χίο και 58 για τη Μυτιλήνη με το "Αριάνδη" στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Το "Νήσος Ρόδος" ενώ είχε αναχωρήσει χθες στις 10 το βράδυ από τον Πειραιά, με προορισμό τη Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, και ενώ βρισκόταν στη ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στο λιμάνι για αποκατάστασή του προβλήματος.

Στις 3:52 τα ξημερώματα αναχώρησε εκ νέου από το λιμάνι του Πειραιά, αλλά ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τρία ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σύρου παρουσίασε εκ νέου μηχανική βλάβη στην ίδια μηχανή με αποτέλεσμα να προσεγγίσει εκτάκτως το λιμάνι του νησιού.

Στο πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 314 επιβάτες, σαράντα τέσσερα 44 ΙΧ αυτοκίνητα, δύο δίκυκλα και έντεκα φορτηγά, απαγορεύτηκε ο απόπλους από τη Λιμενική Αρχή Σύρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.