search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:53
MENU CLOSE

Μείωση των επιδομάτων των μεταναστών από την ΕΕ προτείνει η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας

29.12.2015 22:44
Μείωση των επιδομάτων των μεταναστών από την ΕΕ προτείνει η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας - Media

Η Γερμανία πρέπει να μειώσει τα επιδόματα που δικαιούνται να λαμβάνουν μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την εφημερίδα Rheinische Post.

 

Η Γερμανία πρέπει να μειώσει τα επιδόματα που δικαιούνται να λαμβάνουν μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την εφημερίδα Rheinische Post.

«Υπάρχει ξεκάθαρα ανάγκη να αναληφθεί νομοθετική δράση. Χρειάζεται να ελαφρύνουμε τους δήμους από την υποχρέωση να προσφέρουν χρήματα σε άφραγκους ξένους από την ΕΕ απεριόριστα», ανέφερε η Νάλες στη Ράινισε Ποστ, προσθέτοντας ότι η κρίση των προσφύγων έχει διογκώσει τις υποχρεώσεις των κρατιδιακών κυβερνήσεων και της αυτοδιοίκησης.

Τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας σχεδιάζουν να δαπανήσουν περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την εφημερίδα Die Welt.

Οι δήμοι, οι κοινότητες και οι περιφέρειες υποχρεούνται να καλύπτουν το κόστος των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας στη Γερμανία. Για παράδειγμα, οποιοσδήποτε άγαμος δικαιούχος μπορεί να παίρνει επιδόματα ύψους περίπου 400 ευρώ τον μήνα.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου ομοσπονδιακό δικαστήριο αρμόδιο για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας αποφάνθηκε ότι οι μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ δικαιούνται να λαμβάνουν επιδόματα έπειτα από 6 μήνες παραμονής.

Η Νάλες ανέφερε πως είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να αναμείνει τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της ετυμηγορίας αυτής και μόνο τότε θα μπορέσει να αρχίσει την κατάρτιση ενός νομοσχεδίου για να περιοριστεί το ύψος των επιδομάτων που καταβάλλονται σε μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να επιβάλλουν περιορισμούς στα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας που λαμβάνουν πολίτες άλλων κρατών μελών εκτός εάν οι δικαιούχοι εργάζονται επί τουλάχιστον έναν χρόνο στη χώρα που τους φιλοξενεί, αποφάνθηκε τον Σεπτέμβριο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ΕΕ.

Η Γερμανία άφησε να γίνει σαφές πρόσφατα ότι θα ταχθεί υπέρ ορισμένων από τις απαιτήσεις της Βρετανίας για μεταρρυθμίσεις στους κανόνες και τις διαδικασίες της ΕΕ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ζητεί μεταξύ άλλων αλλαγές σε ό,τι αφορά τη χορήγηση επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας—πιο συγκεκριμένα, οι υπήκοοι άλλων χωρών μελών που έχουν μεταναστεύσει στη Βρετανία να μη δικαιούνται να λαμβάνουν επιδόματα παρά μόνο αφού συμπληρώσουν τέσσερα χρόνια παραμονής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:53