14/12/2019 10:05:18

Ο Μανιάτης καταγγέλλει Σκουρλέτη: Σκάνδαλο η χορήγηση 1 εκατ. ευρώ σε εταιρεία «φάντασμα»

Μανιάτης και Λυκούδης μιλούν για συνεργασία της Κεντροαριστεράς - Media

 

 

Για σκάνδαλο καταγγέλλει την κυβέρνηση ο υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια το Περιβάλλον και τις Υποδομές Γιάννης Μανιάτης, υποστηρίζοντας ότι ο Πάνος Σκουρλέτης «μοίρασε 1 εκατ. ευρώ σε εταιρεία φάντασμα».

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μανιάτης τονίζει ότι  «σκάνδαλο αποτελεί στην εποχή των περικοπών συντάξεων και μισθών, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Παν. Σκουρλέτης, να μοιράζει απλόχερα δημόσιο χρήμα 1.000.000 €, στη χωρίς αντικείμενο εταιρεία – φάντασμα, Δημόσια Επιχείρηση ΕΝεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ)» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι ο Πάνος Σκουρλέτης «διορίζει ΚΑΙ πρόεδρο ΚΑΙ αντιπρόεδρο ΚΑΙ διευθύνοντα σύμβουλο σε μια εταιρία για την οποία αρνήθηκε να καταθέσει έκθεση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που συγκροτείται με αποφάσεις υπουργών και όχι ΠΔ, όπως προέβλεπε ο νόμος, χωρίς υποχρέωση δημοσιοποίησης στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» των αποφάσεων κατανομής των κονδυλίων. Μαζί με τα 7 μέλη ΔΣ και προφανώς άλλους τουλάχιστον 10 συνεργάτες – συμβούλους, για τον «ελληνορωσικό αγωγό» που μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, ουσιαστικά βρίσκεται σε σημείο ανυπαρξίας».

Ο Γιάννης Μανιάτης κάνει λόγο για «μια νέα, πολυτελής, κομματοκρατούμενη εταιρία για αγωγό φυσικού αερίου, όταν σε όλους τους άλλους αγωγούς εθνικού ενδιαφέροντος (Εastmed, TAP, IGB, IGI) συμμετέχουν οι εταιρίες ΔΕΠΑ & ΔΕΣΦΑ» και υποστηρίζει ότι πρόκειται για «σκάνδαλο με κορύφωση της σπατάλης δημοσίου χρήματος, της κομματοκρατίας, της αδιαφάνειας στα δημόσια οικονομικά, του ευτελισμού κάθε έννοιας σοβαρής εθνικής ενεργειακής στρατηγικής» και ζητάει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τους κομματικούς διορισμούς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.