search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:20
MENU CLOSE

Η Αγγλία πλημμύριζε και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος έκανε… ηλιοθεραπεία

30.12.2015 13:41
Η Αγγλία πλημμύριζε και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος έκανε… ηλιοθεραπεία - Media

Την ώρα που η βόρεια Αγγλία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει νέες πλημμύρες, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΑ) δέχεται πυρά επειδή τις δύο τελευταίες εβδομάδες απολάμβανε τον ήλιο στα Μπαρμπάντος.

 

Την ώρα που η βόρεια Αγγλία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει νέες πλημμύρες, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΑ) δέχεται πυρά επειδή τις δύο τελευταίες εβδομάδες απολάμβανε τον ήλιο στα Μπαρμπάντος.

Ο Φίλιπ Ντίλεϊ, 60 ετών, επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα με τους πλημμυροπαθείς, καθώς, όπως λέει ο ίδιος, επέστρεψε στη χώρα «την κατάλληλη στιγμή». Η εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ όμως τον κατηγορεί ότι έκανε ηλιοθεραπεία στην Καραϊβική «ενώ η Βρετανία βίωνε τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες».

Από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών υπέστησαν ζημιές περισσότερα από 6.700 κτίρια, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον κινητοποίησε τον στρατό για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

Επιστρέφοντας στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, εμφανώς μαυρισμένος, ο Ντίλεϊ διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι η Υπηρεσία Περιβάλλοντος υπήρξε «πολύ αποτελεσματική». Η υπηρεσία έχει επικριθεί εντονότατα λόγω της πασιφανούς αποτυχίας των μέτρων που είχαν ληφθεί για να προστατεύσουν πόλεις και χωριά από τις πλημμύρες.

«Κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται παντού την ίδια στιγμή. Έχω την τύχη να έχω δύο σπίτια κι έτσι πηγαινοέρχομαι», εξήγησε ο Ντίλεϊ προσπαθώντας να δικαιολογήσει το ταξίδι του στα Μπαρμπάντος για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο βρετανικός Τύπος δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες μιας βίλας με ιδιωτική πισίνα, περιτριγυρισμένης από φοίνικες. Το σπίτι αυτό, σύμφωνα με τις εφημερίδες, βρίσκεται στα Μπαρμπάντος και ανήκει στον Ντίλεϊ. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ο 60χρονος πρώην μηχανικός κερδίζει 100.000 λίρες ετησίως (περίπου 135.000 ευρώ) ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Στην ουσία όμως πρόκειται για μια θέση μερικής απασχόλησης στην οποία αφιερώνει μόνο 2-3 ημέρες την εβδομάδα.

Με την άφιξη της καταιγίδας Φρανκ στα βρετανικά νησιά, η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει δεκάδες έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τη Σκωτία και τη βόρεια Ιρλανδία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:20