search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:53
MENU CLOSE

Ισόβια στον πρώην ταμία του δήμου Ιωαννιτών για υπεξαίρεση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ

30.12.2015 14:30
Ισόβια στον πρώην ταμία του δήμου Ιωαννιτών για υπεξαίρεση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ - Media
Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, επέβαλε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην Ταμία του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος κατηγορούνταν, για την υπεξαίρεση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, επέβαλε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην Ταμία του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος κατηγορούνταν, για την υπεξαίρεση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2013 μετά από οικονομικό έλεγχο, ενώ η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περίπου 2 εβδομάδες.

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, καταδικάστηκε η Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Ο πρώην ταμίας στην απολογία του υποστήριξε την αθωότητα του λέγοντας πως το κατηγορητήριο, είναι «κατασκευασμένες λογιστικές αλχημείες», ενώ αμφισβήτησε το πόρισμα τεσσάρων ελέγχων.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του πρώην ταμία, Δημήτρης Δήμος, ανέφερε πως ο εντολέας θα κάνει έφεση και τόνισε πως ζητά να συμπεριληφθούν στην δικογραφία, τα αντίγραφα όλων των παραστατικών, με βάση τα οποία έλαβε την απόφαση η επιτροπή που έκανε την έρευνα για το έλλειμμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:43