search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:06
MENU CLOSE

Κυβερνοεπίθεση «έριξε» τις ιστοσελίδες του BBC

31.12.2015 13:20
Κυβερνοεπίθεση «έριξε» τις ιστοσελίδες του BBC - Media
Η λειτουργία των υπηρεσιών του BBC στο Ίντερνετ, περιλαμβανομένων των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων του και της τηλεοπτικής πλατφόρμας του iPlayer, διακόπηκαν σήμερα

 

Η λειτουργία των υπηρεσιών του BBC στο Ίντερνετ, περιλαμβανομένων των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων του και της τηλεοπτικής πλατφόρμας του iPlayer, διακόπηκαν σήμερα εξαιτίας μιας εκτεταμένης επίθεσης στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Οι ιστότοποι του BBC, ο αριθμός των επισκεπτών των οποίων στη Βρετανία υπολείπεται μόνο αυτών της Google και της Facebook, σύμφωνα με την εταιρεία comScore, που κάνει αναλύσεις στο Ίντερνετ, επλήγησαν από τις 09:00 (ώρα Ελλάδας), με πολλούς χρήστες να μην μπορούν να συνδεθούν.

To BBC ανέφερε ότι επλήγη από μια επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS).

Οι επιθέσεις DDoS βάζουν στόχο ιστοτόπους πλημμυρίζοντας τους διακομιστές με μηνύματα από πολλά συστήματα ώστε να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κανονική κυκλοφορία.

Το γραφείο Τύπου του BBC ανακοίνωσε πως δεν θα επιβεβαιώσει ούτε θα διαψεύσει την πληροφορία ότι το δίκτυο επλήγη από κυβερνοεπίθεση.

«Γνωρίζουμε ότι ένα τεχνικό ζήτημα επηρεάζει τον ιστότοπο του BBC και αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για να το διορθώσουμε», ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του BBC.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 13:45 (ώρα Ελλάδας) οι ιστότοποι του BBC λειτουργούσαν κανονικά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05