search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:25
MENU CLOSE

Η σελίδα του λοξού

31.12.2015 14:56
Στις αγκύλες του έσχατου χρόνου έτσι όπως  η ημερολογιακή κίνηση καθορίζει τα διαστήματα του επιλόγου της ψευδαισθήσεως πέρασαν οι νύχτες αφήνοντας στο υπόλοιπο χαμένες αναπνοές.

 

Στις αγκύλες του έσχατου χρόνου έτσι όπως  η ημερολογιακή κίνηση καθορίζει τα διαστήματα του επιλόγου της ψευδαισθήσεως πέρασαν οι νύχτες αφήνοντας στο υπόλοιπο χαμένες αναπνοές.

Αναδρομή στα διαστήματα των στιγμών και η αναθεώρηση της μνήμης, εξαναγκασμένη στην συνθήκη του καιρού, προσαρμόζεται  στην ανάγκη της επιβίωσης κρατώντας μια σιγανή βροχή και ένα απρόσμενο χάδι.

Περασμένα μεσάνυχτα και στα μικρά όνειρα οι συλλαβές φαντάσματα παρελθοντικά στέκονται στο ψέλλισμα αναπολώντας.

Στους δρόμους ανεβασμένα τα φώτα, κοσμήματα καθιερωμένης χαράς, πέφτουν στις ματιές γράφοντας στους καθιερωμένους  μορφασμούς το επιβεβλημένο αγλάισμα.

Στην συνοικία των απροσδιόριστων ορίων ο λόγος επιθετικού χαρακτηρισμού περιποίκιλου προτείνει την κατάντια του ρακένδυτος και απαρχαιωμένος.

Οι επιλογές στην εφαπτομένη της  λοιδορίας φαντάζουν χαράγματα σε σκονισμένη επιφάνεια  αναμασημένης παραγράφου με την επανάληψη να σέρνεται σαν από εφιάλτης κακογραμμένης εξιστορήσεως.

Και το χαμόγελο μοναξιά στα μυστικά των σωμάτων φέρνει στα ερμηνεύματά του τα περασμένα άλλοτε περιπαίζοντας κι άλλοτε εκφέροντας τους ήχους ενός συνεχούς και σπαρταριστού ερεθίσματος.

Σε λίγο η νύχτα!

Στους λεπτοδείκτες η γομολάστιχα θα εξυπηρετήσει για μια ακόμη φορά την ημερολογιακή πανήγυρη.

Και στο δευτερόλεπτο όταν η επιθυμία θα ξορκίσει τον υπερσυντέλικο η κυρά γραμματική θα κλίνει τα ρήματα με την απαγγελία της παιδικότητας.

Κι οι φωνές, μεγάλες φωνές και τα φιλιά, μεγάλα φιλιά κι οι αγκαλιές, μεγάλες αγκαλιές

Καθώς στα γυάλινα υποδοχεία το ευχολόγιο θα στρώνει στο πάτωμα όλη την λησμονιά και το βλέμμα πάνω στο  χαρμόσυνο θα υποδέχεται τον ερχομό του καινούργιου επισκέπτη.

Όπως στα όνειρα.

Στην μελωδία της ελπίδας πέρα απ τη θάλασσα

Γραμμένη πάνω στους βράχους

Με την οξεία μιας άσπρης νιφάδας

Λευκοντυμένη φορεσιά μες τις ομορφιές  της αφηγήσεως

Όταν αυτή δίνει στους συνειρμούς  

Την αιωνιότητα  των αναμνήσεων

Ενώ στο επιμύθιον η πρόταση ελλειπτική δίνει  με δυο λέξεις το νόημα.

Καλή χρονιά!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:24