search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:54
MENU CLOSE

Συγκινητική υποδοχή προσφύγων στο χιονισμένο Σουφλί – Κάτοικοι και αστυνομικοί βοήθησαν τους 40 πρόσφυγες (Video)

04.01.2016 06:35
Συγκινητική υποδοχή προσφύγων στο χιονισμένο Σουφλί - Κάτοικοι και αστυνομικοί βοήθησαν τους 40 πρόσφυγες (Video) - Media

Μία ζεστή αγκαλιά περίμενε 40 μετανάστες από την Συρία που το πρωί της Κυριακής, βρέθηκαν στα Λαγυνά Σουφλίου.

 

Μία ζεστή αγκαλιά περίμενε 40 μετανάστες από την Συρία που το πρωί της Κυριακής, βρέθηκαν στα Λαγυνά Σουφλίου.

Την ζεστή αγκαλιά την πρόσφεραν οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και οι Αστυνομικοί που μέσα στην χιονοθύελλα τους έδωσαν από το περίσσευμα αγάπης που έχουν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 9.30 το πρωί μία ομάδα Σύριων μεταναστών την ώρα που χιόνιζε με τα πόδια έφθασε στην πλατεία των Λαγυνών, προερχόμενη από την Τουρκία.

Εκεί ντόπιοι βλέποντας ανάμεσά τους και δέκα περίπου παιδιά τους οδήγησαν στην εκκλησία για να προστατευθούν από το κρύο και το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα.

Λίγο αργότερα έφθασαν οι Αστυνομικοί του Τυχερού και του Σουφλίου και με κουβέρτες στα χέρια τύλιξαν τα μικρά παιδάκια για να προστατέψουν από το κρύο και τα μετέφεραν στα αυτοκίνητα μεταφοράς τους μέσα στο χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα.

Την ίδια ώρα κάποιοι ντόπιοι έδωσαν δεκάδες ψωμάκια – αντίδωρα από την εκκλησία, αφού γινόταν και το μνημόσυνο ενός πρόωρα αποβιωσέντα κατοίκου , και τα ψωμάκια οι αστυνομικοί τα μοίρασαν στους μετανάστες.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν σε κάποιο κέντρο φύλαξης της περιοχής  και θα έχουν να θυμούνται για πολλά χρόνια πως σε αυτό το χωριό του Έβρου, που πέρυσι πλημμύρισε από τα νερά του ποταμού, υπάρχει τόσο μεγάλη η έννοια της φιλοξενίας που πλημμυρίζει τις καρδιές τους.

Πηγή: Faros-24.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:54