search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:01
MENU CLOSE

Στην τελική ευθεία για την ηγεσία της ΝΔ οι δύο μονομάχοι επικεντρώνονται σε 130.000 ψήφους

04.01.2016 08:36
ΝΔ: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκλογή νέου προέδρου - Media

Στην τελική ευθεία για την ηγεσία της ΝΔ εισέρχονται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύοντας πλέον να προσελκύσουν τους 130.000 ψηφοφόρους που επέλεξαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση τους συνυποψήφιούς τους, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη. 

 

Στην τελική ευθεία για την ηγεσία της ΝΔ εισέρχονται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύοντας πλέον να προσελκύσουν τους 130.000 ψηφοφόρους που επέλεξαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση τους συνυποψήφιούς τους, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη. Την ίδια ώρα τα επιτελεία τους έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους καταλόγους των 405.000 ψηφοφόρων του πρώτου γύρου.
Έως την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να πάρουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου εκ των δύο μονομάχων οι περισσότεροι από τους βουλευτές και τα κεντρικά στελέχη που στις 20 Δεκεμβρίου είχαν στηρίξει τις υποψηφιότητες του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμένει στο χαρτί της διασφάλισης της κομματικής συνοχής και της περιφρούρησης των παραδοσιακών αξιών της ΝΔ, όπως διαμορφώθηκαν από τον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ κλιμακώνει την επίθεση του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο  παρουσιάζει περίπου ως βασικό εκπρόσωπο του εγχώριου νεοφιλελευθερισμού.

Στο επιτελείο Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι τόσο το κομματικό κοινό που στήριξε Τζιτζικώστα, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, όσο και οι ακραιφνείς συντηρητικοί ψηφοφόροι που κινήθηκαν υπέρ του Γεωργιάδη, δύσκολα θα αποκηρύξουν το καραμανλικό στίγμα του κόμματος, ενώ κινούνται κατά βάση στον χώρο της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει στο χαρτί της ανανέωσης της κομματικής ηγεσίας και της αποτελεσματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Τσίπρα -σε ένα έμμεσο μήνυμα ότι ο εσωκομματικός αντίπαλός του δεν αποτελεί μια επιλογή για ταχεία επάνοδο της ΝΔ σε τροχιά εξουσίας.

Ενώ για άλλη μια φορά απάντησε μέσω συνέντευξης του στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος τον κατηγόρησε εκ νέου ότι δεν μπορεί ο γιός ενός πρώην πρωθυπουργού να μιλά για Βαρωνίες : «Έχω όμως κάνει μεγάλη προσπάθεια να κατοχυρώσω την πολιτική μου αυτονομία. Όποιος ψηφίζει Κυριάκο, παίρνει Κυριάκο» είπε χαρακτηριστικά. 

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν έμφαση στους περίπου 140.000 από τους 405.000 εκλογείς του πρώτου γύρου, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν μέχρι τώρα μια χαλαρή σχέση με το κόμμα και δεν επηρεάζονται από τις κινήσεις και τις επιλογές των στελεχών του κεντρικού κομματικού μηχανισμού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:01