16/12/2019 11:58:09

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ έρχεται στην Αθήνα για να δει παράσταση της Μιμής Ντενίση

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ έρχεται στην Αθήνα για να δει παράσταση της Μιμής Ντενίση - Media

 

Καθώς το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στην προσφυγική κρίση, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η πολυβραβευμένη Βρετανή ηθοποιός, γνωστή και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, στις 19:00 την παράσταση «Σμύρνη μου, αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που ανεβαίνει για δεύτερη διαδοχική χρονιά από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Η Β. Ρεντγκρέιβ υπήρξε πάντα υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το δράμα των προσφύγων της Σμύρνης που γνώρισε μέσω του έργου «Σμύρνη μου, Αγαπημένη» την συγκλόνισε. Το σημερινό δράμα των προσφύγων της Συρίας που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, υπό παρόμοιες συνθήκες και φιλοξενούνται από τους Έλληνες, την έκανε υπέρμαχο του θέματος. Πρόσφατα μάλιστα, διοργάνωσε φιλανθρωπικές παραστάσεις στο Λονδίνο για την συγκέντρωση χρημάτων για τους πρόσφυγες. Η τραγωδία της Σμύρνης πιστεύει πως «θα έπρεπε να είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη για να αφυπνίζει συνειδήσεις και να μην ζούμε παρόμοιες τραγωδίες».

Στην παράσταση της Τετάρτης, 6 Ιανουαρίου θα παραβρεθεί και ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.