search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:03
MENU CLOSE

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ έρχεται στην Αθήνα για να δει παράσταση της Μιμής Ντενίση

04.01.2016 14:41
Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ έρχεται στην Αθήνα για να δει παράσταση της Μιμής Ντενίση - Media

Καθώς το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στην προσφυγική κρίση, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η πολυβραβευμένη Βρετανή ηθοποιός, γνωστή και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την παράσταση «Σμύρνη μου, αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση.

 

Καθώς το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στην προσφυγική κρίση, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η πολυβραβευμένη Βρετανή ηθοποιός, γνωστή και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, στις 19:00 την παράσταση «Σμύρνη μου, αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, που ανεβαίνει για δεύτερη διαδοχική χρονιά από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Η Β. Ρεντγκρέιβ υπήρξε πάντα υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το δράμα των προσφύγων της Σμύρνης που γνώρισε μέσω του έργου «Σμύρνη μου, Αγαπημένη» την συγκλόνισε. Το σημερινό δράμα των προσφύγων της Συρίας που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, υπό παρόμοιες συνθήκες και φιλοξενούνται από τους Έλληνες, την έκανε υπέρμαχο του θέματος. Πρόσφατα μάλιστα, διοργάνωσε φιλανθρωπικές παραστάσεις στο Λονδίνο για την συγκέντρωση χρημάτων για τους πρόσφυγες. Η τραγωδία της Σμύρνης πιστεύει πως «θα έπρεπε να είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη για να αφυπνίζει συνειδήσεις και να μην ζούμε παρόμοιες τραγωδίες».

Στην παράσταση της Τετάρτης, 6 Ιανουαρίου θα παραβρεθεί και ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:03