search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:45
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα γίνει ντεκόρ της κυβέρνησης

04.01.2016 17:55
Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα γίνει ντεκόρ της κυβέρνησης - Media

Τη θέση ότι το Ποτάμι με κανέναν τρόπο δεν θα συνηγορήσει στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και στην περικοπή των κύριων συντάξεων, τόνισε από τα Ιωάννινα, όπου συναντήθηκε με εθελοντές και φίλους του Ποταμιού ενόψει του συνεδρίου του, ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Τη θέση ότι το Ποτάμι με κανέναν τρόπο δεν θα συνηγορήσει στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και στην περικοπή των κύριων συντάξεων, τόνισε από τα Ιωάννινα, όπου συναντήθηκε με εθελοντές και φίλους του Ποταμιού ενόψει του συνεδρίου του, ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης. «Η λύση για τη χώρα είναι η εργασία. Η λύση είναι να δημιουργηθούν δουλειές» επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας με δημοσιογράφους και σημείωσε πως «θα είμαστε παρόντες στη Βουλή να δώσουμε τη μάχη ώστε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε».

Με αφορμή τις σημερινές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους πολιτικούς αρχηγούς και την άρνηση του ιδίου να συμμετάσχει σε αυτές, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε πως «δεν θα γίνουμε ντεκόρ στους υπουργούς της κυβέρνησης που θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις», τονίζοντας πως «δεν το λέω μόνο για τον κ. Κατρούγκαλο, το λέω και για τα επόμενα νομοσχέδια που έρχονται». Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως «είμαστε εδώ αν πρέπει να συζητήσουμε, είμαστε εδώ αν πρέπει να συναποφασίσουμε, είμαστε εδώ αν πρέπει ακόμα και να διαφωνήσουμε αλλά να βρούμε μια λύση. Αλλά δεν είμαστε εδώ για να μας ανακοινώνει ένας υπουργός ότι “εμείς αυτό λέμε, ελάτε μαζί μας”» υπογράμμισε.

Εστιάζοντας περαιτέρω στο ασφαλιστικό, εξέφρασε την άποψη πως χρειάζεται μια μεγάλη επαναστατική μεταρρύθμιση, τονίζοντας πως ο κόσμος της παραγωγής και της εργασίας πρέπει να νιώσει ότι έχει ένα αποκούμπι. Αιτιολογώντας τη θέση του για τις εργοδοτικές εισφορές, δήλωσε πως «εάν αυξήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, δίνουμε άλλη μια σφαλιάρα στον Έλληνα επιχειρηματία που έχει μια μικρή επιχείρηση». Στο ίδιο μήκος κύματος, επισήμανε πως κακώς για κάποιους το ασφαλιστικό είναι η μάχη για τους συνταξιούχους και υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι η μάχη για όλους τους εργαζομένους. «Πρέπει να υπάρξει μια μεταρρύθμιση προς όφελος του κόσμου της εργασίας» ανέφερε και προσέθεσε: «Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση -αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη- ότι θα τολμήσει να φέρει αυτή τη μεταρρύθμιση. Πάντως εμείς θα είμαστε στη Βουλή, με συγκεκριμένες προτάσεις και με συγκεκριμένες υποδείξεις»

Αναφερόμενος στους στόχους του Ποταμιού για την τρέχουσα χρονιά, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως το 2016 έχει προσδιοριστεί για το Ποτάμι ως χρονιά αντεπίθεσης. «Θα έχουμε, νομίζω, τον απαραίτητο εκλογικό χρόνο να οργανώσουμε το Κίνημά μας σε νέες βάσεις, να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με την Περιφέρεια και πραγματικά να φτιάξουμε ένα αξιόμαχο κόμμα που θα είναι φόβητρο για τους αντιπάλους μας και ελπίδα για τον ελληνικό λαό» υπογράμμισε και επισήμανε πως «φτιάχνουμε ένα νέο κόμμα με μια βασική αρχή: ότι τα στελέχη από τα Γιάννενα, από την Άρτα, την Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα θα εκπροσωπούνται απευθείας στο μεγάλο καθοδηγητικό όργανο του Κινήματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:44