search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:25
MENU CLOSE

«Οι παρέες γράφουν ιστορία»

05.04.2011 17:10
«Οι παρέες γράφουν ιστορία» - Media

Στη μετάβαση του βιβλίου από την έντυπη στην ψηφιακή εποχή είναι αφιερωμένη αυτή την Κυριακή η εκπομπή του Σεραφείμ Φυντανίδη «Οι παρέες γράφουν ιστορία»

Το βιβλίο αποτελούσε πάντα πηγή έμπνευσης για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τα ραδιόφωνα. Αγαπημένα μυθιστορήματα έγιναν και γίνονται τηλεοπτικές σειρές. Στις μέρες, όμως, και το βιβλίο ακολουθεί τους δρόμους που ανοίγουν οι τεχνολογίες Βγαίνει πάλι από τα ράφια και αλλάζει μορφές. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν χιλιάδες ηλεκτρονικά βιβλία. Στην ελληνική αγορά άρχισαν να εμφανίζονται και τα πρώτα ακουστικά βιβλία που γνωρίζουν μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον έχουν κεντρίσει και τα διαδραστικά, εκείνα δηλαδή που παρέχουν τη δυνατότητα στους αναγνώστες να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο και στην πορεία μπορούν να συνδιαλλαγούν και με τον συγγραφέα.

Στη μετάβαση του βιβλίου από την έντυπη στην ψηφιακή εποχή είναι αφιερωμένη αυτή την Κυριακή 10 Απριλίου η εκπομπή του Σεραφείμ Φυντανίδη «Οι παρέες γράφουν ιστορία»

Μαζί τους, ο συγγραφέας Όμηρος Αβραμίδης, του οποίου το βιβλίο «Ο δρόμος του φεγγαριού» αποτελεί το πρώτο ακουστικό βιβλίο στη χώρα μας που σχεδιάστηκε για να είναι, εκτός των άλλων, και προσβάσιμο στο σύνολο των πολιτών.

Στον διάλογο συμμετέχουν, επίσης, οι εκδότες Γιώτα Λιβάνη, Χάρης Ψυχογιός, ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος, καθώς και η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Ελένη Καρυπίδου, σχολιάζοντας το θέμα από τη δική τους σκοπιά.

Στην εκπομπή, θα δούμε αποσπάσματα από βιβλία που έγιναν σήριαλ, διαδραστικά βιβλία και το πώς λειτουργούν, θα ακουστούν επίσης αποσπάσματα ηχητικών εκδόσεων, αλλά  και γνωστά τραγούδια που ξεπηδούν από τις ιστορίες αγαπημένων βιβλίων, έντυπων και ψηφιακών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:24