23/02/2019 14:08:21
24.11.2009

Ο ιός της γρίπης... και του φόβου.

Ο ιός της γρίπης... και του φόβου.    - Media

Λεπτό, το λεπτό, η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας Η1Ν1 στη χώρα, μεγαλώνει. Εξ ου και το γεγονός ότι η προσέλευση του κοινού στα εμβολιαστικά κέντρα προς άγραν αντισωμάτων είναι πολύ αυξημένη σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. (12.714 άτομα εμβολιάστηκαν συνολικά χθες). Οι τέσσερις θάνατοι του Σαββατοκύριακου «χτύπησαν» κατευθείαν στο θυμικό ακόμα και των πιο δύσπιστων πολιτών. Το γεγονός μάλιστα ότι ο ιός της νέας γρίπης έχει στοχοποιήσει, εκτός από τα μέλη των ευπαθών ομάδων και τα παιδιά, κινητοποίησε ιδιαιτέρως τους γονείς που απευθύνονται μαζικά από χθες, τόσο στο 1135 όσο και στη σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.keelpno.gr) προκειμένου να οργανώσουν διαφορετικά την άμυνά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ειδικών, οι γονείς δε θα πρέπει να θορυβούνται παρά μόνο αν ο πυρετός των παιδιών τους επιμένει πέραν των τριών εικοσιτετραώρων ή αν διαπιστώσουν ότι τα παιδιά τους ταλαιπωρούνται από δύσπνοια, πόνο στο στήθος, ατονία που εντείνεται μέχρι το λήθαργο και αν οι εκκρίσεις τους αλλάζουν χρώμα.

Στο μεταξύ, τρία επιπλέον άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Πρόκειται για δυο τριανταπεντάχρονους (έναν άντρα και μια γυναίκα) που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ατόμων και έναν σαρανταπεντάχρονο χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Το Υπουργείο Υγείας(που συνιστά ψυχραιμία αλλά και υψηλή ετοιμότητα) αγωνίζεται πανικόβλητο να ανοίξει και να επανδρώσει όλες τις υπάρχουσες ΜΕΘ ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη δημιουργία 50 και πλέον νέων κλινών για τις ανάγκες του επόμενου μήνα. Βάστα Τούρκο να γιομίσω που λένε…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.