search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:30
MENU CLOSE

Ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών φορούσε ο τζιχαντιστής που σκότωσε η γαλλική αστυνομία (Photos)

07.01.2016 12:00
Ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών φορούσε ο τζιχαντιστής που σκότωσε η γαλλική αστυνομία (Photos) - Media

Η αστυνομία του Παρισιού σκότωσε σήμερα έναν άνδρα που προσπάθησε να μπει μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Γκουτ ντ’Ορ της γαλλικής πρωτεύουσας, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

 

Η αστυνομία του Παρισιού σκότωσε σήμερα έναν άνδρα που προσπάθησε να μπει μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Γκουτ ντ’Ορ της γαλλικής πρωτεύουσας, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι και φορώντας μια “ψεύτικη” ζώνη εκρηκτικών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στη συνέχεια ότι ο επιτιθέμενος στο αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, ενώ φέρεται ότι φώναξε “Αλλάχ Ακμπάρ” την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό.

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, φορούσε μια ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών, δήλωσε πηγή από το συνδικάτο των αστυνομικών την οποία επικαλείται το Ρόιτερς.

“Ο άνδρας φορούσε όντως ζώνη, αλλά ήταν ψεύτικη. Η μονάδα εξουδετέρωσης βομβών επιβεβαίωσε ότι ήταν ψεύτικη”, είπε η πηγή.

Ο άνδρας με το μαχαίρι, που σκοτώθηκε από την αστυνομία μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι, έφερε μια διάταξη που έμοιαζε με ζώνη με εκρηκτικά αλλά ήταν “ψεύτικη”, πληροφορήθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο από το υπουργείο Εσωτερικών και δικαστική πηγή.

Ο άνδρας είχε κάτω από το παλτό του κολλημένη με σελοτέιπ μια θήκη από την οποία εξείχε ένα καλώδιο, όμως “η διάταξη αυτή δεν περιείχε εκρηκτικά”, διευκρίνισε η δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στο δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Το περιστατικό σημειώθηκε μερικά λεπτά αφού ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε κάνει ομιλία στις δυνάμεις ασφαλείας σε μια άλλη περιοχή του Παρισιού για την επέτειο της επίθεσης, πέρυσι, ισλαμιστών στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στη γαλλική πρωτεύουσα.

Φρανσουά Ολάντ: Καλύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής

Έναν ακριβώς χρόνο μετά την επίθεση εναντίον της σατιρικής γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, ο σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας να συνεργάζονται καλύτερα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, επιβεβαιώνοντας ότι η σχετική νομοθεσία θα ενισχυθεί.

“Η σοβαρότητα της απειλής απαιτεί να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τη στράτευση μας”, δήλωσε σε ομιλία του ενώπιον στελεχών της αστυνομίας, της χωροφυλακής και του στρατού. “Όταν είναι αντιμέτωπες με τέτοιους αντιπάλους, είναι ουσιώδες όλες οι υπηρεσίες –η αστυνομία, η χωροφυλακή, οι υπηρεσίες πληροφοριών, οι στρατιωτικές υπηρεσίες– να εργάζονται σε πλήρη συνεννόηση, με τη μεγαλύτερη διαφάνεια και να μοιράζονται όλες τις πληροφορίες που διαθέτουν”.

Το 2015 το Παρίσι επλήγη από δύο σειρές τζιχαντιστικών επιθέσεων που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 147 ανθρώπους, ενώ προκάλεσαν τον τραυματισμό εκατοντάδων και οδήγησαν τον Φρανσουά Ολάντ να κάνει μια στροφή στο ζήτημα της ασφάλειας, ενθαρρυμένος από τον πληθυσμό και τις επικρίσεις για τις αδυναμίες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το ζήτημα της προστασίας της σύνταξης του Charlie Hebdo υπογραμμίσθηκε μετά τη σφαγή εκεί δώδεκα ανθρώπων στις 7 Ιανουαρίου 2015. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είχε μάλιστα επισημάνει μάλλον οργισμένος την απουσία κοινοποίησης των πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε ότι ένα νέο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας. Από το 2012 (όταν ανέλαβε την εξουσία) “έχουν υιοθετηθεί τρεις νόμοι”. “Περισσότερες από 9.000 θέσεις έχουν δημιουργηθεί στη χωροφυλακή και την αστυνομία”, καθώς και στη δικαιοσύνη, στο σωφρονιστικό προσωπικό και τα τελωνεία”, υπενθύμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Η νέα νομοθεσία αναμένεται ότι θα χαλαρώσει τις προϋποθέσεις για τη χρήση όπλων από τις δυνάμεις της τάξης, τις οποίες θα διευκολύνει επίσης σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση ερευνών και συλλήψεων.

Η ιδέα είναι “να ενισχυθούν με μόνιμο τρόπο τα εργαλεία και τα μέσα που τίθενται στη διάθεση των διοικητικών και των δικαστικών αρχών” της Γαλλίας, πέρα από το προσωρινό πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εγκαθιδρύθηκε μετά τις τελευταίες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και πρόκειται να λήξει στο τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το περιβάλλον του αρχηγού του κράτους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:30