search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:19
MENU CLOSE

Το φριχτό πρόσωπο της πείνας και του πολέμου αποτυπωμένο στα παιδιά της Συρίας (Video)

07.01.2016 16:21
Συρία: 11 άμαχοι νεκροί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ - Media

Στη Συρία τα παιδιά δεν πεθαίνουν μόνο από τις βόμβες. Πεθαίνουν και από την πείνα.

 

Στη Συρία τα παιδιά δεν πεθαίνουν μόνο από τις βόμβες. Πεθαίνουν και από την πείνα. Και όταν μιλάμε για παιδιά ο θάνατος αποτυπώνεται πιο φριχτά…

«Έχω να φάω 7 ημέρες» λέει στην κάμερα το 5χρονο παιδάκι από τη Συρία και καθώς μιλάει, και δεν φοράει μπλούζα, τα πλευρά του διαγράφονται στο λιπόσαρκο κορμάκι του.

Σε κάθε πόλη της Συρίας, ο θάνατος χτυπάει πρώτα τα παιδιά. Τα παιδιά και τις γυναίκες. Στην πόλη Μαντάγια, που τις καλές ημέρες ήταν δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους Σύρους, ο χειμώνας έπεσε βαρύς.

Χιονίζει όλη την ώρα και η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Η πόλη βρίσκεται σε πολιορκία. Τα τρόφιμα έχουν σωθεί. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει μικρά παιδιά. Οι εικόνες θυμίζουν εικόνες δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.  Για να επιβιώσει κάποιος σήμερα στην Μαντάγια τρώει φύλλα, γρασίδι και έντομα. Οι γάτες και οι σκύλοι ακόμη και τα γαϊδούρια έχουν εξαφανιστεί προ πολλού.

Το ρεπορτάζ του sky news που κατάφερε και εισχώρησε στην υπό πολιορκία πόλη, παγώνει το αίμα. Κάθε ημέρα 2-3 παιδιά πεθαίνουν από πείνα ενώ μόνο τον μήνα που πέρασε αριθμός των νεκρών παιδιών ξεπερνά τα 30.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:14