search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:01
MENU CLOSE

Η Ξουλίδου βάζει υποψηφιότητα για διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

08.01.2016 08:57
Ξουλίδου στο Twitter προς Πάνο Καμμένο: Άντε γεια Πανούλη - Media

Για «ένα φεγγάρι» χάθηκε από την επικαιρότητα η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου. 

 

Για «ένα φεγγάρι» χάθηκε από την επικαιρότητα η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου. Μετά την «περιπέτεια» της να μην προλάβει να καταθέσει την υποψηφιότητα της  για τις εκλογές της  20ης Σεπτεμβρίου και την φημολογούμενη τοποθέτηση της ως γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας τελικά δεν έμεινε για πολύ καιρό αναξιοποίητη. Η Σταυρούλα Ξουλίδου βάζει υποψηφιότητα για τη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονα ανάβει φωτιές στην ΕΛΜΕ.

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με την ΕΛΜΕ Αττικής σε ανακοίνωση της να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκροτεί δικό της ελεγχόμενο διοικητικό μηχανισμό..

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

 «Οι Δ/ντές Εκπαίδευσης , ανεξάρτητα από το πρόσωπα, είναι μέλη του διοικητικού μηχανισμού , τα οποία υλοποιούν και είναι υποχρεωμένα να υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική για την εκπαίδευση. Σ´ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να προωθήσει την πολιτική της, προχωρά στη συγκρότηση του δικού της ελεγχόμενου διοικητικού μηχανισμού, ακολουθώντας τα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο τρόπος επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών και η συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις κυβερνητικές προθέσεις.

Καλεί μεν τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων να «επιλέξουν» με την ψήφο τους το διευθυντή εκπαίδευσης, αλλά επαναφέρουν τη συνέντευξη και μάλιστα στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, όταν θα είναι γνωστό ήδη όλο το τοπίο της μοριοδότησης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33