search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:44
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Δημιουργούμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας- Ενιαίο σύστημα με ενιαίους κανόνες για όλους (Video)

08.01.2016 10:08
Κατρούγκαλος: Δημιουργούμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας- Ενιαίο σύστημα με ενιαίους κανόνες για όλους (Video) - Media

Πάμε για πρώτη φορά σε ένα ενιαίο σύστημα με ενιαίους κανόνες για όλους, τόσο τους νέους όσο και τους παλιούς ασφαλισμένους, υποστήριξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το ασφαλιστικό.

 

Πάμε για πρώτη φορά σε ένα ενιαίο σύστημα με ενιαίους κανόνες για όλους, τόσο τους νέους όσο και τους παλιούς ασφαλισμένους, υποστήριξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το ασφαλιστικό.

«Για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» τόνισε ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι το μνημόνιο, ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος και το PSI, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για κατηγορίες, όπως τα «μπλοκάκια»

«Την προσωπική διαφορά (σ.σ. που θα εισπράττουν οι υφιστάμενοι συνταξιούχοι) την εγγυόμαστε για πάντα. Η αναφορά που υπάρχει στο νόμο για το 2018 αναφέρεται στο αυτονόητο, ότι θα μειώνεται όσο θα ανεβαίνουν οι συντάξεις των νέων ασφαλισμένων», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας. 
Σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο δυο είναι οι τομές: η Εθνική Σύνταξη που θα την εισπράττουν όλοι και οι ίδιοι κανόνες για όλους σε ότι αφορά εισφορές και ωφελήματα.

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους με μπλοκάκια, ο υπουργός τόνισε ότι στο σχέδιο προβλέπεται οι εισφορές που θα δώσουν να είναι ίδιες με τους μισθωτούς και μεγάλο κομμάτι θα επωμιστεί ο εργοδότης: 6,5% ο εργαζόμενος και το υπόλοιπο 13,5% ο εργοδότης του.

Ο Γ. Κατρούγκαλος υποστήριξε επίσης ότι θα πληρώνονται εισφορές με το εισόδημα και όχι με κλίμακες που ανά διαστήματα αυξάνουν ανεξάρτητα από το εισόδημα. Το 20% ισχύει για τους μισθωτούς και θα ισχύει και για τους επαγγελματίες.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, όπου υπάρχουν προτάσεις που δεν διαφοροποιούν τη βασική αρχή (ισονομία) θα ικανοποιηθούν. Ανέφερε χαρακτηριστικά προτάσεις που έκανε ο δικηγορικός σύλλογος αρκετές από τις οποίες όπως είπε θα ικανοποιηθούν. Παραδέχτηκε ότι το βάρος είναι σημαντικό για τους αγρότες και γι’ αυτό η αύξηση των εισφορών στο 20% θα γίνει σταδιακά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο οι εργοδοτικές οργανώσεις έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο της κυβέρνησης.

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσουν από κοινού το «πάντρεμα» του ασφαλιστικού με το φορολογικό.

Για τις επαφές που ξεκινά στην ΕΕ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι μεν εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33