search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Διέρρευσε η συνομιλία Κλίντον – Μπλερ για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα (Photos)

08.01.2016 12:26
Διέρρευσε η συνομιλία Κλίντον - Μπλερ για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα (Photos) - Media

Αποσπάσματα από τις τηλεφωνικές συζητήσεις του Μπιλ Κλίντον με τον Τόνι Μπλερ δημοσίευσε για πρώτη φορά η προεδρική βιβλιοθήκη Κλίντον, στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσας.

 

Αποσπάσματα από τις τηλεφωνικές συζητήσεις του Μπιλ Κλίντον με τον Τόνι Μπλερ δημοσίευσε για πρώτη φορά η προεδρική βιβλιοθήκη Κλίντον, στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσας.

Ανάμεσα σε αυτά, οι δύο τότε ηγέτες σχολίαζαν τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997 στο Παρίσι, λέγοντας ότι ήταν πολύ αγαπητή από τους «απλούς ανθρώπους».

Συγκεκριμένα, ο Τόνι Μπλερ είπε: «Προσωπικά θα μου λείψει. Ήταν σαν να γκρεμίστηκε ένα αστέρι. Ήταν αστέρι για εκείνους».

Στη συνέχεια, ο Βρετανός τότε Πρωθυπουργός εξέφρασε την δυσπιστία του για το πως έγινε το δυστύχημα στο μοιραίο τούνελ, στο οποίο έχασε την ζωή του και ο Ντόντι Φαγέντ.

Απόσπασμα από την συζήτηση:

Ο Κλίντον εκφράζει τα συλλυπητήρια του.

Μπλερ: Είναι μια ζοφερή υπόθεση, μία πολύ ζοφερή υπόθεση.
Κλίντον: Είναι απαίσιο, είναι πραγματικά απαίσιο, Βρισκόμαστε στο Martha’s Vineyaed κάνοντας διακοπές και είμαστε με πολλούς ανθρώπους που την γνώριζαν.
Μπλερ: Την είδαμε ξανά λίγες βδομάδες πριν όταν την φιλοξενήσαμε για μεσημεριανό με τον πρίγκηπα Γουίλιαμ, είναι υπέροχο παιδί.
Κλίντον: Ναι, ανησυχώ πολύ για αυτά τα παιδιά τώρα.

Μπλερ: Ήταν βράχος σταθερότητας, υπό την έννοια ότι τα έφερε σε επαφή με τον έξω κόσμο. Το μεγαλύτερο παιδί, ο Γουίλιαμ είναι λίγο σαν και αυτή κατά κάποιο τρόπο, «πατάει γερά στο έδαφος», κάνει πράγματα όπως τα παιδιά της ηλικίας του.
Κλίντον: Λοιπόν, λυπάμαι πολύ για αυτή. Βασικά άρχιζε να αποκτά τον έλεγχο της ζωής της.

Αργότερα, οι δύο άντρες συνεχίζουν μιλώντας για το τι συνέβη, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ερωτήσεις αν ο σωματοφύλακας στο αυτοκίνητο ήταν ζωντανός και για τον ρόλο των παπαράτσι.

Μπλερ: Προφανώς είχε πιει
Κλίντον: Αυτό φοβόμουν. Αυτοί οι άνθρωποι (οι παπαράτσι) τους κυνηγούσαν;
Μπλερ: Έπεσαν πάνω τους μόλις έφυγαν από το ξενοδοχείο, ακόμα όμως δεν μπορώ να πιστέψω τς αναφορές για το πόσο γρήγορα έτρεχαν. Δεν είναι δυνατό να πήγαιναν με 160 χλμ . Εννοώ, ξέρω το Παρίσι. Δεν έπρεπε να τρέχουν τόσο γρήγορα σε αυτά τα τούνελ, παρόλα αυτά.
Κλίντον: Είναι θλιβερό γεγονός, σου λέω.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33