search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:40
MENU CLOSE

Τι ανακάλυψαν οι Παριζιάνοι σε κανάλι του Σηκουάνα, που το αποστράγγισαν για να το καθαρίσουν;

08.01.2016 14:51
Τι ανακάλυψαν οι Παριζιάνοι σε κανάλι του Σηκουάνα, που το αποστράγγισαν για να το καθαρίσουν;  - Media

Εάν επισκεφτείτε τη Γαλλική πρωτεύουσα και δείτε την κοίτη του Σηκουάνα πιο χαμηλά, μην τρομάξετε. Γίνονται έργα αποστράγγισης και καθαρισμού.

 

Εάν επισκεφτείτε τη Γαλλική πρωτεύουσα και δείτε την κοίτη του Σηκουάνα πιο χαμηλά, μην τρομάξετε. Γίνονται έργα αποστράγγισης και καθαρισμού.

Την κοίτη του καναλιού Σεν Μαρτίν του Σηκουάνα που περνάει από το 10ο και πολύ αριστοκρατικό διαμέρισμα του Παρισιού αποστράγγισαν με σκοπό να το καθαρίσουν οι Γάλλοι. Ή στάθμη του νερού έπεσε και τα όσα αποκάλυψε η λάσπη στην κοίτη είναι απίστευτα.

Η τελευταία φορά που καθαρίστηκε το συγκεκριμένο κανάλι ήταν το 2001. Τότε, πάλι με τη μέθοδο της αποστράγγισης, οι Παριζιάνοι είχαν βγάλει από μέσα περισσότερους από 40 τόνους αποβλήτων και σκουπιδιών.

Το κανάλι άρχισε να δημιουργείται το 1802 και μετά από εντολή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και θα το χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά πόσιμου νερού στο Παρίσι. Ολοκληρώθηκε έπειτα από 23 χρόνια.

Το κανάλι Σεν Μαρτίν θα παραμείνει κλειστό και αποστραγγισμένο μέχρι τον Απρίλιο και η δαπάνη του καθαρισμού θα επιβαρύνει το δήμο κατά 10.000.000 ευρώ.

Η αποστράγγιση έγινε σε 2 στάδια. Αρχικά αφαίρεσαν το νερό και το άφησαν μέχρι τους 50 πόντους. Αυτό έγινε επειδή μέσα ζουν πολλά ψάρια. Άνθρωποι με απόχες μπήκαν μέσα και δημιούργησαν ένα δίχτυ, μια αλυσίδα που σάρωσε το κανάλι.

Έβγαλαν από μέσα 5 τόνους ζωντανών ψαριών (τσιπούρες, πέστροφες και κυπρίνους) που τους μετέφεραν ζωντανούς σε άλλο κανάλι του Σηκουάνα, προκειμένου να μην πεθάνουν.

Στη δεύτερη φάση η αποστράγγιση ήταν ολική και στη συνέχεια τα ειδικά συνεργεία καθαρισμού, έπιασαν δουλειά μέσα στη λάσπη. Η κοίτη του ποταμού έκρυβε, πολλά χρυσά νομίσματα, ένα κράνος από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, λεκάνες, σωλήνες, ένα… αυτοκίνητο, ποδήλατα, μηχανάκια, καρότσια σούπερ μάρκετ και εκατοντάδες χιλιάδες φιάλες κρασιού και μπύρας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:40