search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:49
MENU CLOSE

Διόρισαν σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο οργανισμό του Δημοσίου – Για «εταιρεία-φάντασμα» κάνει λόγο η αντιπολίτευση

08.01.2016 14:53
Διόρισαν σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο οργανισμό του Δημοσίου – Για «εταιρεία-φάντασμα» κάνει λόγο η αντιπολίτευση   - Media

Με έντονες διαμαρτυρίες και σοβαρές επικρίσεις κατά του Πάνου Σκουρλέτη σημαδεύτηκε η συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής με αντικείμενο την διατύπωση γνώμης για τον διορισμό των μελών του ΔΣ της νέας εταιρείας «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.).

 

Με έντονες διαμαρτυρίες και σοβαρές επικρίσεις κατά του Πάνου Σκουρλέτη σημαδεύτηκε η συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής με αντικείμενο την διατύπωση γνώμης για τον διορισμό των μελών του ΔΣ της νέας εταιρείας «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.).

Οι σοβαρές ενστάσεις της αντιπολίτευσης (κυρίως εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) επικεντρώθηκαν κυρίως ως προς την ύπαρξη και το αντικείμενο απασχόλησης της εν λόγω εταιρείας όσο και ως προς τον διορισμό στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Αργύρη Αργυρίου, ο οποίος είναι σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.

Η συγκεκριμένη επιλογή έφερε ακόμα και την αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχρηστόπουλου, παρόλο που ο ίδιος στο τέλος της διαδικασίας ψήφισε υπέρ, ο οποίος τόνισε «σε αυτά τα ζητήματα, τα συγγενικά, πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και ότι για τον κ Αργυρίου υπάρχει θέμα».

Ως «εταιρεία-φάντασμα» ήταν ο χαρακτηρισμός του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη και έκανε λόγο για μια εταιρεία που δεν έχει αντικείμενο, δεν έχει καταστατικό ενώ σημείωσε ότι στελεχώνεται με σκανδαλώδη τρόπο ενώ οι αμοιβές των προτεινόμενων, όπως είπε, βρίσκονται εκτός του πλαφόν του δημοσίου.

Η ερώτηση μάλιστα του Γιάννη Μανιάτη για το αν υπάρχει συγγενική σχέση των υποψηφίων με βουλευτές ή υπουργούς έφερε τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αργύρη Αργυρίου να παραδέχεται ότι είναι σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «δεν θα επέμενα στην σύσταση της εταιρείας. Φθάνουν οι υπάρχουσες δομές για την παρακολούθηση και εκτέλεση των ενεργειακών σχεδίων. Πρέπει να κάνετε αυτή την οπισθοχώρηση. Δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για την Ελλάδα να κάνει εταιρία για ένα έργο που δεν υπάρχει».

Ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι παραμένει ενεργή η επιθυμία της Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού και συμπλήρωσε ότι ότι ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Ιταλία για την συμμετοχή στο συνολικό πρότζεκτ. «Η εταιρεία θα στεγάζεται στο υπουργείο, θα χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα και το ρεύμα του υπουργείου. Δεν θα έχουμε σπατάλη. Η Ελλάδα έχει την τύχη να είναι από τους προνομιακούς συνομιλητές της Ρωσίας», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Οι τρεις υποψήφιοι για τις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ., της Αντιπροέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε. Α.Ε.), Αντώνη Γεωργόπουλος, Ελένη Ζαφειροπούλου και Αργύρη Αργυρίου αντιστοίχως έλαβαν το «πράσινο φως» από την επιτροπή με τις θετικές ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Κατά των υποψηφίων τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χ.Α ενώ το Ποτάμι, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:48