search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:30
MENU CLOSE

Έκλεισαν οι κάλπες για την ψηφοφορία ανάδειξης αρχηγού της ΝΔ – Εκτίμηση αποτελέσματος μετά τις 22.30

10.01.2016 12:08
Μητσοτάκης σε οδηγούς ταξί: Παρερμηνεύθηκαν οι θέσεις μας για την Uber - Επίθεση Λυμπερόπουλου - Media

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7.00 το βράδυ ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου μία ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή. 

 

Έκλεισαν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ με τις οποίες ολοκληρώνεται η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος. Η ψηφοφορία συνεχίζεται μόνο στα εκλογικά τμήματα εντός των οποίων υπήρχαν ακόμη ψηφοφόροι .

«Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ζήτησε από όλα τα εκλογικά τμήματα να κλείσουν οι κάλπες στην προκαθορισμένη ώρα, με εξαίρεση εκείνα στα οποία υπήρχαν ψηφοφόροι εντός του τμήματος. Αυτό ακριβώς και έγινε» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ. 

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7.00 το βράδυ ενώ λίγο μετά τις 11 το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου μία ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή. 

Ήδη, πάντως, πηγές της ΝΔ επισημαίνουν πως η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες είναι ανάλογη αυτής του πρώτου γύρου. Μέχρι τις 10:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτες με τη διαδικασία να κυλά ομαλά και να έχουν περιοριστεί οι ουρές στα εκλογικά κέντρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις 10:30 το πρωί στην Κηφισιά και σε δήλωσή του τόνισε πως «ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα». Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μαζική τους συμμετοχή και ζήτησε από όλους να ασκήσουν το δικαίωμά τους. «Η ΝΔ τη Δευτέρα δεν θα είναι μόνο ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη και έτοιμη να προτάξει ένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης», τόνισε στη δήλωσή του.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ για να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η εκλογική διαδικασία, ενώ ψήφισε αργότερα στην Αθήνα. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ψήφισε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, στη δήλωσή του τόνισε πως ο σημερινός στόχος είναι να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη, ισχυρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. «Με τη συμμετοχή μας, διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:29