search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:07
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Μου αξίζει να ήμουν στην φυλακή

10.01.2016 08:24
Πάπας Φραγκίσκος: Μου αξίζει να ήμουν στην φυλακή - Media

Μήνυμα για την ανεκτικότητα που οφείλουμε όλοι να δείχνουμε στους συνανθρώπους μας, αποτελεί το πρώτο βιβλίο  με τον τίτλο “The Name of God is Mercy” που έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ βρίσκεται στον παπικό θρόνο και που πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. 

 

Μήνυμα για την ανεκτικότητα που οφείλουμε όλοι να δείχνουμε στους συνανθρώπους μας, αποτελεί το πρώτο βιβλίο με τον τίτλο “The Name of God is Mercy” που έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ βρίσκεται στον παπικό θρόνο και που πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. 

Μεταξύ των αποσπασμάτων που φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα «Sunday’s Telegraph», ο Πάπας ομολογεί πως αν οι συνθήκες στη ζωή του ήταν λίγο διαφορετικές, τότε κι ο ίδιος ήταν πολύ πιο πιθανό να καταλήξει στη φυλακή, παρά στην κορυφή της Καθολικής Εκκλησίας. Ειδικά η Εκκλησία, σημειώνει, πρέπει να είναι πολύ ανεκτική με τους ανθρώπους, τα πάθη και τα ελαττώματά τους, να συγχωρεί και να τους δέχεται όλους στους κόλπους της. 

Ο Φραγκίσκος κάνει ειδική αναφορά στους ομοφυλόφιλους και τους διαζευγμένους, που θεωρούνται αμαρτωλοί, σύμφωνα με το καθολικό δόγμα. Προσπαθώντας να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκκλησία τον 21ο αιώνα, λέει ακόμα πως η ουσία του Καθολικισμού δεν βρίσκεται στην «καταδίκη των ανθρώπων», αλλά στο «ατέλειωτο έλεος του Θεού», που είναι «το πιο σημαντικό μήνυμα» της Χριστιανοσύνης, αλλά και η «ταυτότητα του Θεού».

Παράλληλα, παροτρύνει όλους τους Χριστιανούς «να ξεπεράσουν την προκατάληψη και την ακαμψία»: «Ο Ιησούς συγχώρεσε ακόμα και εκείνους που τον σταύρωσαν και τον ατίμασαν – πρέπει να επιστρέψουμε στο Ευαγγέλιο», γράφει ο Πάπας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32