search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:45
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα πικρά, μαύρα δάκρυα του πόνου, μιας γυναίκας που μόλις βιάστηκε

10.01.2016 17:38
Αυτά είναι τα πικρά, μαύρα δάκρυα του πόνου, μιας γυναίκας που μόλις βιάστηκε  - Media

Η ιστορία της, προκαλεί αποτροπιασμό και αηδία για αυτό που ονομάζεται ανθρώπινο είδος. Ειδικά δε όταν υπάρχουν κάποιοι που βρίζουν τα θύματα του βιασμού

 

Η ιστορία της, προκαλεί αποτροπιασμό και αηδία για αυτό που ονομάζεται ανθρώπινο είδος. Ειδικά δε όταν υπάρχουν κάποιοι που βρίζουν τα θύματα του βιασμού

Η 27χρονη Άμπερ Μάουρ από τις ΗΠΑ, είναι μια γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προστασία και στα δικαιώματα της γυναίκας που έχει πέσει θύμα βιασμού.

Η ίδια γνωρίζει από πρώτο χέρι πως νιώθει μια γυναίκα που έπεσε θύμα αυτής της άθλιας πράξης, αφού υπήρξε και η ίδια θύμα, και μάλιστα όχι μια αλλά δυο φορές.

Η Άμπερ έχει ξεκινήσει έναν αγώνα από το μπλογκ της για όλες τις γυναίκες που έχουν βιαστεί και που συχνά πυκνά κάποιοι της αποκαλούν «πόρνες», ή λένε «εάν δεν τα ήθελε δεν θα τα πάθαινε» και άλλα τέτοια εμετικά σχόλια.

Στο μπλογκ της περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον πρώτο της βιασμό, και με περίσσια ψυχραιμία έχει ανεβάσει και φωτογραφίες της που τράβηξε ούσα σε άθλια κατάσταση, λίγα λεπτά μετά τον βιασμό της.

Η Άμπερ έπεσε για δεύτερη φορά θύμα βιασμού όταν βρισκόταν σε ταξίδι στη Νότια Αφρική για να προωθήσει την οργάνωση της για τα θύματα γυναίκας βιασμού.

«Πιστεύω ότι το να περιγράψω τι συνέβη και να κινητοποιήσω τις γυναίκες είναι ο καλύτερος τρόπος αντεπίθεσης στους βιαστές» γράφει στο μπλογκ της και περιγράφει τα πρώτα λεπτά μετά τον πρώτο της βιασμό: «Συνέβη μόλις λίγα λεπτά πριν αλλά μερικές φορές τα πράγματα γίνονται τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να τα θυμηθείς με λεπτομέρειες… Ημουν άρρωστη τις προηγούμενες δύο ημέρες και σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που βγήκα έξω. Πήγα πίσω στο παλιό μου hostel να αφήσω ένα σημείωμα στον φίλο μου τον Νικ. Εκεί βρήκα ένα άλλο παιδί, τον Σακίρ, ο οποίος απεγνωσμένα ήθελε να βγει μαζί μου. Του έδωσα ένα φιλί αλλά μου φάνηκε μεθυσμένος και έτσι του είπα ότι ήταν κακή στιγμή, είχα μόλις γνωρίσει κάποιον. Αμέσως ανέβηκα επάνω να πω ένα γεια σε έναν άλλον φίλο από τις ΗΠΑ τον Κλάιντ. Ο Σακίρ με ακολούθησε επάνω και μου είπε ότι πήγαινε για ντους. Με προσκάλεσε και εμένα. Του είπα ναι γιατί το νερό στο hostel που μένω τώρα είναι πολύ κρύο και μετά από δυο ημέρες που ήμουν άρρωστη ήθελα ένα καυτό ντους. Με το που μπήκα στο μπάνιο με πέταξε κάτω…»

Η ίδια σε συνέντευξη της στο περιοδικό Cosmopolitan αναφέρει: «Ηξερα από την αρχή ότι δεν θα μπορούσα να κρατήσω μυστικό ότι μου συνέβη. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τραβήξω μια φωτογραφία και να γράψω ένα μήνυμα για αυτό που μου είχε συμβεί. Έχω πει την ιστορία μου με ειλικρίνεια. Ήθελα να μεταφέρω το μήνυμα ότι ανεξάρτητα με το τι έχει κάνει κάποιος, δεν αξίζει το βιασμό, δεν το ζήτησε, δεν ήθελε να βάλει τον εαυτό του σε αυτή την κατάσταση»

Η Άμπερ περιγράφει και πως αντέδρασε μετά: «Από το βιασμό μου τον περασμένο μήνα, έχω περάσει τον περισσότερο χρόνο μου γυμνή σε δημόσιους χώρους με αγνώστους (Ναι, καλά ακούτε, έτσι είναι). Οχι μόνο απόλαυσα την ελευθερία του να είμαι γυμνή στη φύση, αλλά απέδειξα ότι ο γυμνισμός δεν συνεπάγεται σεξ ή βιασμό. Κολύμπησα γυμνή σε καταρράκτες και στον Ινδικό ωκεανό. Ημουν με άνδρες και γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και υποβάθρων και μαντέψτε… Δεν με βίασαν. Αυτό αποδεικνύει ότι ο ρουχισμός ή η γύμνια δεν προκαλούν το βιασμό, αλλά οι βιαστές! Ο άνθρωπος που μου επιτέθηκε θα με είχε βιάσει ανεξάρτητα με το τι φορούσα. Ακόμη και αν δεν είχα βγάλει τα ρούχα μου για να κάνω μπάνιο, θα μου τα είχε καταστρέψει ματώνοντάς τα. Λοιπόν, για να απαντήσω στην ερώτηση «Τι είδους γυναίκα κάνει ντους με έναν άνδρα που δεν είναι φίλος της;» σας λέω ότι εγώ ΤΟ ΕΚΑΝΑ! Είμαι απελευθερωμένη και φυσιολάτρης. Αν θέλω να κολυμπήσω ή να κάνω ντους με έναν ξένο, αυτό ακριβώς θα κάνω! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι βιαστές. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυτοέλεγχο. Δεν βάζω τον εαυτό μου σε ”επικίνδυνες καταστάσεις”. Είμαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο: Ενας κόσμος όπου οι γυναίκες είναι ασφαλείς και ελεύθερες να ζήσουν όπως θέλουν! Με την έκθεση του γυναικείου σώματος με μη σεξουαλικό τρόπο, συστηματικά γίνεται αποσεξουαλοποίηση».

Και στη συνέχεια τονίζει: «Όλοι με ρωτούν πώς είμαι και αντί να απαντήσω ”καλά”, προσπαθώ να δώσω μια απάντηση με λίγο περισσότερο βάθος: Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Μερικές φορές έχω τα πάνω μου, άλλες τα κάτω μου, μερικές φορές δουλεύω, άλλες παίζω. Αυτό που βοηθά είναι ότι περιβάλλομαι από ανθρώπους που με στηρίζουν, κάνω γιόγκα, γράφω, διαλογίζομαι. Το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής μου αυτή τη στιγμή είναι η συγχώρεση. Συγχωρώ τον εαυτό μου, εκείνους που με αδίκησαν. Συγχωρώ για να ελαφρύνω το φορτίο μου, για να απελευθερωθώ, για να αισθανθώ καλά και πάλι. Συγχωρώ καθένα που με κατηγορεί για το βιασμό που βίωσα πρόσφατα. Ξέρω ότι δεν με καταλαβαίνετε, αλλά πιστεύω ότι μπορείτε να το κάνετε. Υπάρχει ελπίδα για τον κόσμο και είμαι πρόθυμη να εργαστεί για αυτή».

Μετά περιγράφει τον δεύτερο βιασμό της: «Η θέα μου από την καρέκλα εξέτασης για το βιασμό. Σας ευχαριστώ όλους για το ότι είστε τόσο τρυφεροί και υποστηρικτικοί προς εμένα αυτή την περίοδο. Τα μηνύματά σας με έκαναν να αναλάβω δράση και να στηρίξω τον εαυτό μου, αλλά και άλλα θύματα βιασμού. Για όλους τους επιζώντες εκεί έξω θέλω να ξέρετε ότι είστε ο λόγος που είμαι τόσο ειλικρινής. Θα μπορούσα να κρύψω πολλές λεπτομέρειες. Θα μπορούσα να κρατήσω πράγματα για  τον εαυτό μου, αλλά ΟΧΙ. Θα πρέπει να γνωρίζετε την αλήθεια και να βλέπετε την πραγματικότητα. Δεν έχει σημασία τι άνθρωπος ήταν, αν το προκάλεσα να με βιάσει. Δεν έχει σημασία αν τον φίλησα. Δεν έχει σημασία αν ήταν μεθυσμένος. Δεν έχει σημασία αν είπα ναι στο να κάνουμε μαζί ντους. Δεν του είπα ποτέ ότι μπορεί να είναι βίαιος μαζί μου. Δεν του είπα ποτέ ότι θα μπορούσε να με κάνει να αιμορραγώ. Δεν του είπα ποτέ ότι θα μπορούσε να με βιάσει. Και όμως συνέβη. Δεν χρειάζεται να δώσω εξηγήσεις στον εαυτό μου, αλλά αν αναρωτιέστε ΓΙΑΤΙ έκανα μπάνιο μαζί του, σας το είπα, ήμουν άρρωστη με δηλητηρίαση επί δυο ημέρες και χρειαζόταν να πλυθώ. Εδώ που μένω έχει μόνο κρύο νερό (τα προβλήματα του τρίτου κόσμου είναι υπαρκτά!) και έμοιαζε με θαύμα ότι μου προσέφερε ένα ζεστό μπάνιο. Δεν συνέβη ο βιασμός επειδή ήταν εκεί, θα γινόταν όταν έβρισκε την ευκαιρία. Ο ίδιος ο βιασμός είναι αρκετά σκληρός, αλλά ο απόηχός του είναι ακόμη πιο τραυματικός. Αλλά αυτό το κάνω για εσένα και για εμένα. Η αμερικανική πρεσβεία και η αστυνομία της Νοτίου Αφρικής είναι εξαιρετικά υποστηρικτικές και μπορεί να τον συλλάβουν ακόμη και εντός της εβδομάδας. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Και σε όσους κατηγορούν τα θύματα στέλνω την αγάπη μου».

Και καταλήγει: «Ξεκίνησα αυτή την οργάνωση πέρυσι όταν βιάστηκα στη Νέα Υόρκη και ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε και πάλι και σίγουρα όχι κατά τη διάρκεια του #StopRapeEducate World Tour. Υπάρχει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου σε αυτή τη φωτογραφία, αλλά η καρδιά μου έχει σπάσει γιατί αύριο κανονικά θα έφευγα για να συνεχίσω την περιοδεία μου σε Αυστραλία, Νέα Καληδονία, Λος Αντζελες, Σαν Φρανσίσκο. Αλλά δυστυχώς πρέπει να μείνω στη Νότιο Αφρική για να βάλω στη φυλακή τον άνδρα που με βίασε. Ξέρω ότι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υπολόγιζαν σε εμένα και λυπάμαι που τους απογοήτευσα. Ξέρω, όμως, ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για να γίνει μεγαλύτερη η κοινότητά μας, με τις δικές μας δυνάμεις. Με το να ακτινοβολούμε αγάπη για τους εαυτούς μας. Οπως εγώ σε αυτή τη φωτογραφία. Σας ευχαριστώ όλους που με στηρίζετε τόσο. Θα το ξεπεράσουμε. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:45