search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:11
MENU CLOSE

Γράφουν, σβήνουν και τελειωμό δεν έχουν

09.04.2011 13:38
Γράφουν, σβήνουν και τελειωμό δεν έχουν - Media

Ούτε τα άπαντα του… Λένιν σε συνέχειες να έγραφαν στη Ν.Δ. δεν θα χρειάζονταν όσο χρόνο έχουν καταναλώσει για τη συγγραφή του επικαιροποιημένου πακέτου για την οικονομία.

Ούτε τα άπαντα του… Λένιν σε συνέχειες να έγραφαν στη Ν.Δ. δεν θα χρειάζονταν όσο χρόνο έχουν καταναλώσει για τη συγγραφή του επικαιροποιημένου πακέτου για την οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις της Ν.Δ. για την αντιμετώπιση της κρίσης πήραν πάλι αναβολή και θα δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως μετά το Πάσχα – καλώς εχόντων των πραγμάτων – και αφού οι συγγραφείς τους θα τις έχουν επικαιροποιήσει ξανά και ξανά και ξανά.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: Εάν θέλουν τόσο χρόνο για να επεξεργαστούν τις προτάσεις τους για την οικονομία ενώ είναι στην αντιπολίτευση, εάν γίνουν κυβέρνηση πόσο χρόνο θα θέλουν;

Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως συνεχίζει να ισχυρίζεται σε κάθε ομιλία του ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει και μάλιστα δίνει και… προεκλογικές υποσχέσεις ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έγιναν εις βάρος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, χωρίς ωστόσο να λέει συγκεκριμένα με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή η αποκατάσταση.

Όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. πιστεύει ότι πολύ σύντομα η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές, αφού τα μέτρα και η πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία δεν αποδίδουν. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, μιλώντας στους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών, αναφέρθηκε αναλυτικά στο γιατί πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και θα πάει σε πρόωρες εκλογές λέγοντας:

«Όπως αποδείχθηκε από τα τελευταία στοιχεία για το έλλειμμα και τα έσοδα, οι θυσίες δεν πιάνουν τόπο. Γιατί δεν πιάνουν τόπο; Γιατί, όταν διαλύεις την οικονομία, από πού θα βρεις να μαζέψεις φόρους; Έφτασαν να ετοιμάζουν – αν είναι δυνατόν – αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε μια αγορά που έχει παραλύσει! Όμως μια οικονομία που έχει παραλύσει δεν παράγει έσοδα, παράγει ελλείμματα και λουκέτα..».

Ενώ όμως – στα λόγια τουλάχιστον – ο Σαμαράς έχει τη «μαγική   λύση» για την έξοδο από την κρίση, οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν τους ψηφοφόρους να πείθονται. Αυτό μάλιστα έχει δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό τόσο στον πρόεδρο της Ν.Δ. όσο και στους συνεργάτες του. Ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό τούς φέρνει το γεγονός ότι – τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις – εμφανίζεται να έχει αύξηση των ποσοστών και ο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη.

Στα χέρια του Φαήλου

Στις συσκέψεις που έκαναν μάλιστα τα γαλάζια στελέχη στη Συγγρού εκφράστηκε η άποψη ότι η Ν.Δ. δεν έχει αποκαλύψει τον ρόλο του πρόεδρου του ΛΑΟΣ, ο οποίος, αντί να υφίσταται τις συνέπειες της πολιτικής στήριξης της κυβέρνησης, εμφανίζεται να κερδίζει ένα κομμάτι των δυσαρεστημένων δεξιών ψηφοφόρων.

Την αποκάλυψη του ρόλου του Καρατζαφέρη έχει αναλάβει εργολαβικά ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος κάθε εβδομάδα με άρθρα του στο διαδίκτυο… αναφέρεται στις κρυφές πτυχές του χαρακτήρα του προέδρου του ΛΑΟΣ. Η αλήθεια είναι πάντως ότι ύστερα από πάρα πολύ καιρό ο Καρατζαφέρης εμφανίζεται όχι μόνο ενοχλημένος και εκνευρισμένος, αλλά και θορυβημένος, αφού γνωρίζει πολύ καλά εξ ιδίας πείρας ότι από το λέγε – λέγε στο τέλος… κάτι μένει, καθώς ο Φαήλος φαίνεται να διαβάζεται από πολλούς ενοίκους της πολυκατοικίας.

Έφτασε μάλιστα στα όρια του γραφικού την προηγούμενη εβδομάδα, όταν, προκειμένου να ενοχλήσει τον Σαμαρά, υπερασπίστηκε τον Κώστα Καραμανλή ελπίζοντας εκτός των άλλων και στη στήριξη των καραμανλικών της Ν.Δ.

Αντίθετα όμως με ό,τι πιστεύει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αυτή η κίνησή του δεν ενόχλησε καθόλου την ηγεσία της Ν.Δ., η οποία μάλιστα εναγωνίως προσπαθεί να κόψει κάθε δεσμό με το παρελθόν.

Άλλωστε στις περισσότερες δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι συνδέουν την εποχή Καραμανλή με την οικονομική κρίση, στοιχείο από το οποίο θέλει να ξεφύγει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Μάλιστα έκανε μία διφορούμενη δήλωση πριν από μερικές μέρες, όταν αναφέρθηκε στον Καραμανλή λέγοντας: «Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι πολύ καλές. Εμείς τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν τους τακτοποιήσαμε. Και εκείνος θα επιλέξει πότε θα μιλήσει».

Επαφές

Πάντως, πέρα από τον Φαήλο Κρανιδιώτη, και ο πρόεδρος της Ν.Δ., την εβδομάδα που μας πέρασε, άφησε υπονοούμενα τόσο για τον ρόλο του Καρατζαφέρη όσο και για την Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για «καιροσκοπισμό και γινάτι», ενώ προέβλεψε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η πορεία τους θα είναι φθίνουσα. «Συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με την κυβερνητική προπαγάνδα για να περάσει τα ψέματά της» είπε χαρακτηριστικά ο Σαμαράς.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσπαθεί να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τασούλα, αποφάσισε να έλθει σε επαφή κατ’ αρχήν με τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή και υποστηρικτή του «μεσαίου χώρου» Σωτήρη Χατζηγάκη, με τον οποίο είχε υπάρξει μεγάλη ρήξη το προηγούμενο διάστημα.

Η συνάντηση αυτή μάλιστα κρίθηκε ότι θα έπρεπε να γίνει δημοσίως και μάλιστα στο καφενείο της Βουλής, προκειμένου να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι για τις προθέσεις του προέδρου. Ο Σαμαράς δεν ξεχνά ότι η καραμανλική ομάδα είναι ισχυρή και με πολύ σημαντικά ερείσματα στο κόμμα.

Φυσικά αυτή την τακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσει με όλους. Οι στενοί του συνεργάτες τον έχουν πείσει ότι πίσω από κάποιες κινήσεις βουλευτών της Ν.Δ. κρύβεται η Μπακογιάννη, η οποία θέλει να εμφανίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως μια παράταξη η οποία δεν μπορεί να ξεφύγει από την εσωστρέφεια. Γι’ αυτούς θα ανοίξει η πόρτα εξόδου στις επόμενες εκλογές, όποτε και εάν γίνουν.

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:11