search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:05
MENU CLOSE

«Σκάβω τρύπες 8 ώρες την ημέρα»: Η συγκλονιστική μαρτυρία κρατούμενου στα στρατόπεδα του Κιμ Γιονγκ Ουν

11.01.2016 16:43
19/6/2019 - Media

Συγκλονίζει η μαρτυρία Καναδού πάστορα που πρόσφατα καταδικάστηκε σε ισόβια καταναγκαστική εργασία στα στρατόπεδα εργασίας της Βόρειας Κορέας. Εργάζεται 8 ώρες την ημέρα σκάβοντας τρύπες, όπως ο ίδιος λέει, ενώ δεν έχει συναντήσει άλλους κρατούμενους.

Συγκλονίζει η μαρτυρία Καναδού πάστορα που πρόσφατα καταδικάστηκε σε ισόβια καταναγκαστική εργασία στα στρατόπεδα εργασίας της Βόρειας Κορέας. Εργάζεται 8 ώρες την ημέρα σκάβοντας τρύπες, όπως ο ίδιος λέει, ενώ δεν έχει συναντήσει άλλους κρατούμενους.

Ο Hyeon Soo Lim, ένας Καναδός που γεννήθηκε στην Νότια Κορέα ήταν ο επικεφαλής σε μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του Καναδά, και κρατείται από την Βόρεια Κορέα από τον προηγούμενη Φεβρουάριο. Ο Lim, που ήταν 60 ετών όταν συνελήφθη, καταδικάστηκε σε ισόβια σκληρή καταναγκαστική εργασία τον Δεκέμβρη με την κατηγορία ότι προωθούσε την ανατροπή του καθεστώτος.

«Δεν έκανα χειρονακτική εργασία, οπότε στην αρχή μου ήταν κάπως δύσκολο», δήλωσε στο CNN, που ήρθε σε επικοινωνία μαζί του μέσω ενός διερμηνέα. «Πλέον όμως έχω συνηθίσει», πρόσθεσε.

«Παραδέχομαι ότι δεν υπάκουσα στην εξουσία, το σύστημα και την τάξη της Βόρειας Κορέας», ανέφερε ο Καναδός πάστορας, ενώ στην ερώτηση αν θεωρεί ότι το μεγαλύτερό του έγκλημα ήταν ότι άσκησε δημόσια κριτική στις τρεις γενιές ηγετών της Βόρειας Κορέας απάντησε πως μάλλον αυτός είναι ο λόγος της δίωξής του.

Η συνέντευξη του Lim στο CNN δόθηκε σε ξενοδοχείο της Πιονγιανγκ. Το μαλλί του ήταν κομμένο κοντό ενώ φορούσε μια γκρι φόρμα φυλακής με τον αριθμό 036.

Εργάζεται 8 ώρες την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα σκάβοντας τρύπες σε έναν δεντρόκηπο σε ένα στρατόπεδο εργασίας, στο οποίο πάντως δεν έχει δει άλλους κρατούμενους, δήλωσε.

Ο Lim λαμβάνει τρία γεύματα την ημέρα και τακτική ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με το CNN, ωστόσο η εκκλησία της οποίας προΐστατο ανέφερε πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μέχρι τη σύλληψή του ο Lim είχε επισκεφθεί την Βόρεια Κορέα περισσότερες από 100 φορές από το 1997 και βοήθησε στην ίδρυση ενός ορφανοτροφείου και ενός γηροκομείου. Είναι δεν ο μόνος δυτικός που είναι γνωστό ότι κρατείται στην Βόρεια Κορέα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:05