search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:44
MENU CLOSE

Στους πόσους βαθμούς το νερό σκοτώνει τα μικρόβια

11.01.2016 18:00
Άνοιξαν τη βρύση και άρχισε να τρέχει… φλεγόμενο νερό (Video) - Media

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πώς αν πλένουν τα χέρια τους με ζεστό νερό εξολοθρεύουν πιο αποτελεσματικά τα μικρόβια.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πώς αν πλένουν τα χέρια τους με ζεστό νερό εξολοθρεύουν πιο αποτελεσματικά τα μικρόβια.

Όπως εξηγεί ωστόσο η γιατρός Donnica Moore «παρότι είναι αλήθεια πως η ζέστη σκοτώνει τα μικρόβια, το νερό θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 100 βαθμούς Κελσίου, στο σημείο βρασμού δηλαδή, προκειμένου να συμβεί αυτό».

Συνήθως όταν χρησιμοποιούμε ζεστό νερό για να πλύνουμε τα χέρια μας ή τα πιάτα, η θερμοκρασία του δεν ξεπερνά τους 40-50 βαθμούς Κελσίου.

«Σε μελέτη που έγινε αποδείχθηκε πως η απομάκρυνση βακτηρίων και μικροβίων έχει να κάνει με το χρόνο (τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα) και τον τρόπο που πλένουμε τα χέρια και όχι τόσο με τη θερμοκρασία του νερού», επισημαίνει η δρ Moore.

 

Πώς πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας

«Εφόσον τρίψουμε καλά τα χέρια, ανάμεσα στα δάχτυλα και στη ράχη της παλάμης και μετά τα στεγνώσουμε προσεκτικά με χάρτινη πετσέτα μιας χρήσης, τα χέρια θα είναι κατά πάσα πιθανότητα απαλλαγμένα από μικρόβια ακόμη κι αν τα έχουμε πλύνει με παγωμένο νερό».

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πλένουμε και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες πλύσης στο πλυντήριο των ρούχων και των πιάτων, αφού θα έχουμε εξίσου καθαρό αποτέλεσμα χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

 

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:44