search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:47
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος (Photos)

12.01.2016 08:35
Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος (Photos) - Media

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ηλικία 74 ετών. Ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο, καθώς τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν συχνά από την καρδιά του.

 

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ηλικία 74 ετών. Ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο, καθώς τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν συχνά από την καρδιά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία του ταινία «Η κόρη του Ρέμπραντ» (17η) παίζεται ακόμα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε το 1941 στη Μυτιλήνη και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα. Τα πρώτα βήματα στην καριέρα του τα έκανε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ελληνικές και ξένες παραγωγές, δίπλα σε σκηνοθέτες όπως ο Στέλιος Τατασόπουλος.

Παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου και στο Παρίσι από το 1960 έως το 1973, ενώ για ένα χρονικό διάστημα συγκατοικούσε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Σκηνοθέτησε ταινίες όπως «Τα χρώματα της ίριδας» (1974), οι «Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας», «Ονειρεύομαι τους φίλους μου», «Η γυναίκα που έβλεπε τα όνειρα», «Μελόδραμα», «Αυτή νύχτα μένει» (2000), «Delivery» (2005)

Επιπλέον, Παναγιωτόπουλος συνέταξε το αυτοβιογραφικό «Από το καλάθι των αχρήστων», στο οποίο περιγράφει την διαδρομή του.

Στο πλευρό του παρέμενε πάντα η ενδυματολόγος σύζυγός του, Μαριάννα Σπανουδάκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:46