search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:05
MENU CLOSE

Μεγάλη αντάρα στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Γρηγοράκου για τον Κυριάκο

12.01.2016 10:49
Στο «Σωτηρία» με Covid ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος - Media

Κατόπιν αιτήματος της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά, ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου καλεί τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο να δώσει εξηγήσεις.

 

Άνω κάτω έκανε από το πρωί το ΠΑΣΟΚ ο πρώην γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λεωνίδας Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του στον Σκάϊ, ότι δεν αποκλείει κάποιοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συνεργαστούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δηλώσεις του, με τις οποίες διαφοροποιήθηκε από την χτεσινή τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά, πως με τον Μητσοτάκη τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος, προκάλεσαν ένταση και εκνευρισμό στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αμέσως η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή στον γραμματέα της Κ.Ο Βασίλη Γκεκέρογλου να καλέσει σε απολογία τον βουλευτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, όχι μόνο εξέφρασε την αντίθεση του στη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως δεν τον χωρίζει άβυσσος με τον Μητσοτάκη, αλλά τον χαρακτήρισε καλό πολιτικό του κεντρώου χώρου με τον οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί.

Ο Γρηγοράκος, ο οποίος είναι στενός πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και αποδοκίμαζε έντονα και σταθερά τον Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική του, νοιώθει το τελευταίο διάστημα και μετά την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα παροπλισμένος. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο ίδιος φέρεται να είπε ότι προβληματίζεται αν θα είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, δηλώνει ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, θεωρεί όμως ότι η ηγεσία του κόμματος πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση αν δεν θέλει να αφομοιωθεί από τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα. Εκτιμά ακόμη ότι είναι λάθος η προσπάθεια αποστασιοποίησης της Φώφης Γεννηματά από την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ίδιος υπερασπίζεται με πάθος. Η αναταραχή πάντως μόλις τώρα άρχισε και το ζήτημα είναι αν η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η απαρχή ιδεολογικού και πολιτικού ξεκαθαρίσματος στο χώρο του Κέντρου, με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να επιλέγουν αν θα προσανατολιστούν κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:04