search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Γνωρίζετε ποιον γέννησαν, οι δυο αυτοί άνθρωποι; Γιατί οι ναζί θέλουν να κάνουν τόπο λατρείας ένα πανδοχείο; (Photo)

12.01.2016 19:06
Γνωρίζετε ποιον γέννησαν, οι δυο αυτοί άνθρωποι; Γιατί οι ναζί θέλουν να κάνουν τόπο λατρείας ένα πανδοχείο; (Photo) - Media

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που θα δείτε θα σας γυρίσουν πίσω στο χρόνο, σε εποχές σκοτεινές και βαμμένες με το αίμα αθώων ανθρώπων.

Ο άνδρας της φωτογραφίας είναι ο Αλόις και η γυναίκα η Κλάρα.

Αλόις και Κλάρα Χίτλερ και είναι οι γονείς του Αδόλφου Χίτλερ σε μια σπάνια φωτογράφιση.

Γέννησαν το παιδί τους που έμελλε να αιματοκυλήσει τον κόσμο σε ένα πανδοχείο στην Αυστρία στην πόλη Braunau-am-Inn, που ένα ποτάμι την χωρίζει από τη Γερμανία.

Το πανδοχείο θέλουν τώρα οι νοσταλγοί του ναζισμού να μετατρέψουν σε παγκόσμιο σημείο συνάντησης τους.

Η Αυστριακή κυβέρνηση όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο και επιδοτεί την γηραιά ιδιοκτήτρια και κληρονόμο από τον παππού της του πανδοχείου με ένα ποσό 5000 περίπου ευρώ το μήνα, εφ όρου ζωής, προκειμένου να μην το πουλήσει σε κάποιον πλούσιο νοσταλγό του Χίτλερ.

Φυσικά η ιδιοκτήτρια που ονομάζεται Γερλίντ Πόμερ, δεν προτίθεται να το πουλήσει όσο βλέπει κάθε μήνα τον τραπεζικό της λογαριασμό να γεμίζει με 5.000 ευρώ.

Μόλις ο Χίτλερ πήρε την εξουσία στη Γερμανία και προσάρτησε την Αυστρία το πανδοχείο μετατράπηκε σε μουσείο και οι οπαδοί του «προσκυνούσαν» στο δωμάτιο του δευτέρου ορόφου όπου γεννήθηκε.

Στο Braunau-am-Inn, ο Χίτλερ έζησε από το 1889 όταν και γεννήθηκε μέχρι το 1893 και στη συνέχεια η οικογένεια του μετακόμισε σε μια διπλανή πόλη. 

Ο Χίτλερ δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη για την πόλη που γεννήθηκε και όποτε επισκεπτόταν την Αυστρία πάντοτε περνούσε και από τον οικογενειακό τάφο 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:53