search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:01
MENU CLOSE

Κοντονής: «Η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο»

13.01.2016 10:02
Επιμένει ο Κοντονής: Ψευδολογίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - Ποτέ δεν ψήφισα τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα - Media
Βέβαιος ότι θα επέλθει κάθαρση στο ποδόσφαιρο δήλωσε ξανά ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε επίσης για την τιμωρία του Παναθηναϊκού, τη συνομιλία με Μαρινάκη και το γήπεδο της ΑΕΚ.

 

Νέες διαβεβαιώσεις για εφαρμογή των νόμων και κάθαρση στο ποδόσφαιρο έδωσε ο Σταύρος Κοντονής. 

Μιλώντας στο κανάλι «Kontra», ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε ότι «η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο» και σημείωσε ότι για να υπάρξει ισονομία δεν αρκεί να αλλάξει χέρια η ΕΠΟ. 

Κατά τ’ άλλα, απέφυγε και πάλι να προαναγγείλει την απόφασή του για την τιμωρία του Παναθηναϊκού, υπεραμύνθηκε εκ νέου της επιλογής του να μιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη το βράδυ του ντέρμπι και εξέφρασε ξανά την άποψη ότι η ΑΕΚ έχει αδικηθεί στο θέμα του γηπέδου της. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Κοντονής:

Για την τιμωρία του Παναθηναϊκού: «Δεν περιμένω το διαιτητικό. Ποια θα είναι η απόφασή μου δεν θα σας πω. Έχω την απόφαση της ΔΕΑΒ στα χέρια μου και θα εφαρμοστεί ο νόμος». 

Για τη Θύρα 13: «Θα κάνετε υπομονή μερικές μέρες μέχρι την απόφαση. Μελετάω την πρόταση της ΔΕΑΒ και υπάρχουν διαφοροποιήσεις μελών». 

Γιατί φωνάζει ο Παναθηναϊκός: «Δεν ξέρω. Αν φωνάζουν για τις ποινές που επέβαλε το πειθαρχικό όργανο, εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Με το δικό μου νόμο μπήκαν οι τακτικοί δικαστές. Λάθη μπορούν να γίνουν γι’ αυτό υπάρχει και η δευτεροβάθμια επιτροπή». 

Για αυτά που είδε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του: «Διαπίστωσα τον πρώτο χρόνο ότι ενώ έχουν συγκροτήσει το δικό τους πρωτάθλημα όλοι ενδιαφερόντουσαν για την ΕΠΟ. Η ΕΠΟ είχε στα χέρια της τη διαιτησία και την πειθαρχική διαδικασία. Με εμένα αυτό τελείωσε και τα όργανα έγιναν τακτικοί δικαστές. Υπάρχουν διαιτητές που εφαρμόζουν τον κώδικα με ορθό τρόπο και υπάρχουν άλλοι διαιτητές που για τα ίδια επεισόδια δεν τον εφαρμόζουν. Τους είπα προσέχετε γιατί αν δεν το λύσετε θα το λύσουμε εμείς». 

Για τον Μελισσανίδη που λέει ότι θα πάρει την ΕΠΟ: «Αν πάμε σε τέτοια διαχείριση κάναμε μια τρύπα στο νερό. Το θέμα είναι η ΕΠΟ να μην αλλάξει έτσι χέρια. Εμένα με ενδιαφέρει η ΕΠΟ να είναι πραγματικά η ομοσπονδία για το καλό του ποδοσφαίρου, θα συγκροτεί τα όργανά της με αξιοπιστία και ισονομία. Γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή κάναμε επέμβαση στα πειθαρχικά όργανα. 

Αν διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός για το αν οι ποινές είναι μεγάλες, αυτές οι ποινές αποφάσισαν με βάση τους νόμους της ΕΠΟ και αν διαμαρτύρονται κάνουν λάθος. Ήρθα εδώ για να επιβάλουμε ένα καθεστώς κάθαρσης. Δεχόμουνα επιθέσεις κατά κύριο λόγο από έναν Τύπο ο οποίος εμφανίζεται προσκείμενος στον Ολυμπιακό. Είχα πει ότι θα αντιληφθούν ότι ήρθαμε για να τραβήξουμε μία τομή να σταματήσει η σήψη και το καθεστώς πελατειακών σχέσεων. 

Οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό δεν γίνεται για να ευνοήσουμε μια ομάδα. Το κάνουμε για να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για να τηρήσουμε το νόμο, δεν θα κάνουμε χατίρια ότι θα αδικήσουμε. Ο κόσμος δεν έχει να φοβάται τίποτα, η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο. Όταν μιλάω για τη βία μιλάω και για τη διαφθορά και αυτά θα λάβουν τέλος. Αυτά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα είναι τομή για το ποδόσφαιρο. Όταν φέραμε το νομοσχέδιο βρήκαμε αντιδράσεις από τις διεθνείς ομοσπονδίες ήρθαμε σε ευθεία σύγκρουση μέχρι που συζητήσαμε με την UEFA τι θέλουμε να κάνουμε. Ψηφίσαμε το νόμο, εφαρμόσαμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο». 

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και για το «φακέλωμα» που λένε οι οπαδοί: «Είναι στην αρχή, οι ομάδες θα μπορούσαν να έχουν περισσότερα εκδοτήρια. Ξέρει εκείνη την ώρα το κράτος ότι είστε στο γήπεδο, στη θέση που είστε, υπάρχουν οι κάμερες. Είναι δύσκολο να μη κάτσει κανείς στη θέση του. Για τη λειτουργία των λεσχών να εκμεταλλευτούν τη νομοθετική ρύθμιση και αντί να είναι μέρος του προβλήματος και να είναι μέρος της ομάδας. Εμείς θέλουμε οι φίλαθλοι να εμπλέκονται στα θέματα της ομάδας. Αν γίνει αυτό τότε οι φίλαθλοι θα καταλάβουν πως η υποστήριξη δεν γίνεται με αθλιότητες και επεισόδια». 

Για την απόφαση για την παραίτηση του Μαρινάκη και για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι: «Δεν είμαι εδώ για να κάνω προπαγάνδα και να φαντάζονται οι διάφοροι. Εγώ μίλησα για τη διαιτησία και δεν θα μιλούσα για κάτι που συνέβη στην ΕΕΑ. Έχω πει ότι δεν θα επέμβω στο έργο ούτε της ΔΕΑΒ, ούτε στην ΕΕΑ και πουθενά. Δεν με πήρε ο Αλαφούζος και αν με έπαιρνε θα έκανε τις ίδιες συστάσεις όπως έκανα σε εκείνους του Ολυμπιακού. Να μην γίνουν δηλώσεις. Υπήρχε η ατμόσφαιρα ότι μίλησα με τον διαιτητή. Έχω πει με ποιους μίλησα. Όλα θέλω να είναι καθαρά, ούτε κρύβομαι, ούτε θα πάρω την άδεια για να μιλήσω με κάποιον». 

Για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Πρέπει να προχωρήσει το θέμα. Η ΑΕΚ αδικήθηκε με την υπόσχεση ότι θα ενταχθεί το γήπεδό της στο φάκελο για το 2004». 

Για το θέμα με τα ύποπτα ματς της UEFA: «99,9% ισχύουν. Το αναλύουν σε δεκάδες σελίδες και έχουν την κάθε λεπτομέρεια. Πρόβλημα υπάρχει κυρίως στη Football League. Πρέπει να το αντιληφθούν οι παράγοντες πως στραβά αρμενίζουν».

 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:00