search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:20
MENU CLOSE

Συνεχιστή του καραμανλισμού θεωρεί ο Καμμένος τον εαυτό του

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1899
14-01-2016
16.01.2016 04:00
2445027.jpg

Ως τον μοναδικό συνεχιστή του… καραμανλισμού βλέπει τον εαυτό του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ, κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της εσωκομματικής κούρσας για την ηγεσία της Ν.Δ., που κατέληξε με την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον «εκλεκτό» της καραμανλικής πτέρυγας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 
Ως τον μοναδικό συνεχιστή του… καραμανλισμού βλέπει τον εαυτό του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ, κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της εσωκομματικής κούρσας για την ηγεσία της Ν.Δ., που κατέληξε με την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον «εκλεκτό» της καραμανλικής πτέρυγας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
 
Σχολιάζοντας τη νίκη Μητσοτάκη οι ΑΝΕΛΛ έκαναν λόγο, περίπου, για τα «ύστερα του κόσμου» «μπλέκοντας» με ιδιαίτερη… χάρη τους «παίκτες» που κατά τη γνώμη τους έπαιξαν σημαντικό, και ιδιαίτερο, ρόλο για το πού τελικά «έκατσε» η μπίλια της αναμέτρησης. 
Προσπερνώντας με χαρακτηριστική άνεση το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν άργησε καθόλου την Κυριακή το βράδυ, μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να δώσει τα συγχαρητήριά της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εταίρος «το πήρε επάνω του» και «έσταξε χολή» για το αποτέλεσμα που έφερε η «γαλάζια» κάλπη. 
 
«Πρόκειται για τα παιχνίδια της μοίρας, Ο κ. Σαμαράς, που έριξε την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, βοήθησε τον γιο του να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ενεργό συμμετοχή βέβαια σ’ αυτό είχαν και οι σκληροπυρηνικοί ψηφοφόροι του σημιτικού μπλοκ, που είναι προφανές ότι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά στοιχεία όπως ο Άδ. Γεωργιάδης, δηλαδή με τους υβριστές του Κ. Καραμανλή» υποστήριξαν στην επίσημη ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛΛ.
 
Η επιλογή που έκανε η κομματική βάση της «γαλάζιας» παράταξης με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται μάλιστα ότι άφησε ιδιαίτερα πικρή γεύση στα χείλη των ΑΝΕΛΛ, αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο «υποδέχτηκαν» το τελικό αποτέλεσμα. 
 
«Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει πλέον ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα που θα εξυπηρετεί μόνο τους σκοπούς της ολιγαρχίας, χάνοντας κάθε λαϊκό έρεισμα. Είναι φανερό ότι σ’ αυτές τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. οι δύο τάσεις συγκρούστηκαν και οι διαθέσεις των ψηφοφόρων διχάστηκαν» τόνισαν οι ΑΝΕΛΛ, επιχειρώντας έτσι από πολύ νωρίς να υπενθυμίσουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τους χωρίζει άβυσσος με τον πολιτικό προσανατολισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
 
Και μη χάνοντας την ευκαιρία, στον επίλογο της ανακοίνωσης, σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τις αρχές τους, αποτελούν τον μόνο συνεχιστή της πορείας που χάραξε και εφάρμοσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής»… Αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους «αποτύπωμα» στη ζωηρή κουβέντα που έχει ανοίξει και αναπτυχθεί εδώ και καιρό περί της «ιδιαίτερης» σχέσης που «δένει» το Μαξίμου και τον Καραμανλή…
 
Το μόνο πάντως που δεν (μας) είπαν οι ΑΝΕΛΛ είναι το πώς αντιλαμβάνεται ο… Κώστας Καραμανλής το ότι ένα κόμμα του 3% μπορεί να δηλώνει «μοναδικός συνεχιστής» της πολιτικής του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:19