search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:09
MENU CLOSE

Γρηγοράκος: Αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει έτσι, ούτε στη Βουλή δεν θα μπει

14.01.2016 12:45
Στο «Σωτηρία» με Covid ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος - Media

Λάβρος ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σχολίασε τις σχέσεις του με το κόμμα και τη Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

 

Λάβρος ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σχολίασε τις σχέσεις του με το κόμμα και τη Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά που τον φωτογράφιζαν, είπε: «Άβυσσος και αποστασία»; Να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι. Άβυσσος σημαίνει κάτι το τρομερό, εάν δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ υπάρχει άβυσσος, με το ΚΚΕ και τη ΝΔ τι υπάρχει; Εγώ αυτό που είπα προχθές ήταν αυτονόητο, αποστάτησα; Δεν καταλαβαίνω. Και έμαθα χθες ότι και στο συντονιστικό ο κ. Κεγκέρογλου είπε «όποιος θέλει να αποχωρήσει από το κόμμα ας προχωρήσει σε αποστασία να τελειώνουμε». Δηλαδή το να πει κάποιος και να αγωνιά για το χώρο που είναι και έχει μεγαλώσει σε αυτό το χώρο και να αγωνιά για το μέλλον αυτού του χώρου οτιδήποτε πούμε είναι αποστασία;»

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει έλλειψη στίγματος. «Εγώ αυτό που ήθελα να πω ότι η δημιουργία ενός τρίτου πόλου ανάμεσα στις δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιβεβλημένη. Δηλαδή πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για αυτό το Κέντρο το φιλοευρωπαϊκό, το μεταρρυθμιστικό, το σοσιαλδημοκρατικό. Πρέπει δηλαδή να κάνουμε κάτι γιατί αν δεν κάνουμε κάτι ο κ. Μητσοτάκης, βλέπετε και από την προεκλογική εκστρατεία, δείχνουν ότι θέλει να επιχειρήσει να εκφράσει το 38% του ΝΑΙ. Άρα λοιπόν εάν δεν προσέξουμε εμείς σε αυτό … αυτό ήθελα να εκφράσω, πιθανόν να μην το εξέφρασα και εγώ καλά. Δηλαδή ότι θα υπάρχει κίνδυνος συμπύκνωσης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οφείλει το ΠΑΣΟΚ, αυτή η Δημοκρατική Συμπαράταξη που ήταν κάτι διαφορετικό και δεν προχώρησε, πρέπει να αναζητήσει νέες προσεγγίσεις, νέες προτάσεις για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της χώρας και της οικονομίας και να προτείνει λύσεις».

Ερωτηθείς εάν η Φώφη Γεννηματά δεν τα κάνει αυτά, σχολίασε:

«Δεν το βλέπω. Βλέπετε εσείς να κάνει κάτι τέτοιο; Εμένα με εξέπληξε η αγκύλωσή της σε κάτι το παλιό και το παρωχημένο. Εγώ θέλω μια αξιόπιστη και φερέγγυα πολιτική δύναμη και ας μου το ονομάσει η κα Γεννηματά όπως θέλει, θα είμαι μαζί της. Για αυτό πιστεύω ότι ο κίνδυνος λεηλασίας του χώρου από την εκλογή Μητσοτάκη , όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων χώρων, είναι έντονος. (…) Με κραυγές, αναθέματα, «αβύσσους», «αποστασίες» και κάτι ταμπέλες που παραπέμπουν στην δεκαετία του ’80 και του ’65 …εάν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς δεν εκφράσουν έναν εκσυγχρονιστικό, έναν καινοτόμο πολιτικό λόγο, αν δεν αρθρώσουν κάτι πολιτικά ελκυστικό, εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο και παραμείνουμε καθηλωμένοι με ξεπερασμένες αγκυλώσεις , στις ιδεοληψίες μας, στις μονομέρειες μας ότι είμαστε αρχηγοί κομμάτων κλπ του μεσαίου χώρου, τέσσερα –πέντε κόμματα, διάφορες κινήσεις δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα».

Τέλος, ερωτηθείς εάν τηρεί αυτή τη στάση επειδή ανησυχεί ότι δεν θα βγει βουλευτές σε επικείμενες εκλογές και επομένως μπορεί να πάει στη ΝΔ για να εξασφαλίσει την έδρα απάντησε:

«Να συγκριθεί το 12,4% όταν οι άλλοι παίρνουν 4,2 στη Β Αθήνας με το 12,5; Εγώ έχω αγωνία; Αυτοί πρέπει να έχουν αγωνία ότι δεν θα μπει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη Βουλή. Άμα συνεχίσει έτσι! Βέβαια δεν θα μπει. Με το 4,2 της Β’ Αθήνας, με το 4,1 της Α’ Αθήνας! Συγκρίνεται με το 12,5; Το 12,4 δεν νομίζω ότι δεν σηματοδοτεί κάτι ή ότι με φοβίζει για κάτι;»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:08