29/03/2020 15:05:51

Με ανοιχτή επιστολή οι ανεξάρτητοι παραγωγοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ζητούν την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά

Εκτός κυβέρνησης: 4 υπουργοί, 4 αναπληρωτές υπουργοί και 3 υφυπουργοί - Media

 

Σε ανοιχτή επιστολή τους σήμερα οι ανεξάρτητοι παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων (ΣΑΠΟΕ) ζητούν την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, καθώς και του επιτελείου του.

Απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Πολιτισμού και σε σκληρούς τόνους, οι ανεξάρτητοι παραγωγοί κινηματογράφου και τηλεόρασης του προσάπτουν μεταξύ άλλων ότι «το 50% του προϋπολογισμού μιας ταινίας πηγαίνει σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Με την πολιτική σας λοιπόν καταδικάζεται η παραγωγικότητα και ενοχοποιείται ».

Επίσης, ότι «δεν σας απασχόλησε να εφαρμόσετε το νόμο για την απόδοση του 1,5% από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και την επένδυσή του σε κινηματογραφικές ταινίες, ούτε πως θ' αντικαταστήσετε τα 8.000.000 ευρώ περίπου, αυτό το πενιχρό ποσό που αντιστοιχούσε στον ειδικό φόρο επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων και πήγαινε κάθε χρόνο στην "αυτοανάπτυξη" της κινηματογραφίας, με αντίστοιχο, απόλυτα αντικειμενικό σύστημα όπως αυτό που καταργήσατε, χωρίς να παρεμβαίνουν πρόσωπα διοίκησης και συμβούλια.»

« Με την πολιτική σας αυτοτροφοδοτείτε την ανθρωπιστική κρίση, η οποία για εσάς μάλλον έχει φιλοσοφική διάσταση, ενώ για εμάς είναι η πραγματικότητα» αναφέρει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.