search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:18
MENU CLOSE

Η Ελβετία κατάσχει αντικείμενα αξίας από τους πρόσφυγες – Aκολουθεί το παράδειγμα της Δανίας

15.01.2016 06:57
Η Ελβετία κατάσχει αντικείμενα αξίας από τους πρόσφυγες - Aκολουθεί το παράδειγμα της Δανίας - Media

Οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελβετία καλούνται από τις τοπικές αρχές να παραδώσουν όσα αντικείμενα αξίας έχουν στην κατοχή τους. Ως αντικείμενο αξίας ορίστηκε από τις ελβετικές αρχές όποιο αξίζει από 1,000 ελβετικά φράγκα και άνω.

 

Οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελβετία καλούνται από τις τοπικές αρχές να παραδώσουν όσα αντικείμενα αξίας έχουν στην κατοχή τους. Ως αντικείμενο αξίας ορίστηκε από τις ελβετικές αρχές όποιο αξίζει από 1,000 ελβετικά φράγκα και άνω. Τα χρήματα που θα μαζευτούν από αυτή την κίνηση θα χρησιμοποιηθούν για την στήριξη των προσφύγων.

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στη Δανία, όπου και γνώρισε γενική κατακραυγή.

Το πρόγραμμα «10 για 10» του SRF έδειξε μια απόδειξη που ένας πρόσφυγας υποστηρίζει ότι έλαβε μετά που παρέδωσε πάνω από τα μισά λεφτά που του είχαν απομείνει όταν έφτασε στην Ελβετία.

Έδειξε επίσης ένα έντυπο το οποίο δίδεται στους πρόσφυγες το οποίο αναγράφει πως «αν έχετε υπάρχοντα άνω των 1,000 ελβετικών φράγκων όταν καταφθάνετε στα σε ένα κέντρο υποδοχής, είστε υποχρεωμένοι να τα παραδώσετε και να λάβετε μια απόδειξη για αυτά».

Ο Stephen Fray, μέλος του «Schweizerische Fluechtlingshilfe» το οποίο είναι μια ομάδα που βοηθάει τους πρόσφυγες, δήλωσε για το θέμα πως «είναι αναξιοπρεπές και πρέπει να αλλάξει άμεσα».

Σύμφωνα με το SRF, η κρατική υπηρεσία μετανάστασης SEM δικαιολόγησε το μέτρο αυτό. Μια εκπρόσωπος τύπου ανέφερε σχετικά πως «Αν κάποιος αποχωρήσει οικιοθελώς μέσα σε διάστημα 7 ετών τότε παίρνει πίσω τα υπάρχοντα του, αλλιώς τα χρήματα που βγαίνουν από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν τα έξοδα που δημιουργούν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28