search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:02
MENU CLOSE

Κρεμαστινός: Όποιος διαφωνεί δημόσια με τον αρχηγό του κόμματος, διαγράφεται αυτόματα

15.01.2016 09:18
Κρεμαστινός: Όποιος διαφωνεί δημόσια με τον αρχηγό του κόμματος, διαγράφεται αυτόματα - Media
 
Τα κόμματα λειτουργούν με κανόνες και όποιος βουλευτής αντιπαρατίθεται δημόσια με τον αρχηγό του διαγράφεται αυτόματα από την κοινοβουλευτική ομάδα, είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο επί σειρά ετών υπουργός στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, σχολιάζοντας τη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου.

 

Τα κόμματα λειτουργούν με κανόνες και όποιος βουλευτής αντιπαρατίθεται δημόσια με τον αρχηγό του διαγράφεται αυτόματα από την κοινοβουλευτική ομάδα, είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ο επί σειρά ετών υπουργός στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, σχολιάζοντας τη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Ο κ. Κρεμαστινός, μιλώντας στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”, με τον Κώστα Μπλιάτκα, τόνισε ότι μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα κάθε βουλευτής είναι ελεύθερος να ασκήσει κριτική, ακόμα και στον αρχηγό του κόμματος, αλλά -όπως είπε- όταν γίνεται αυτό δημόσια δημιουργεί πρόβλημα στον εαυτό του και στο κόμμα.

“Τίθεται αυτόματα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές· δεν είναι μυστικό. Κατά συνέπεια δεν βλέπω να υπάρχει κανένας ειδικός λόγος περαιτέρω συζητήσεων” υπογράμμισε, αναφερόμενος στον κ. Γρηγοράκο.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν υιοθετεί την άποψη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι θα συμπιεστούν πολιτικά εξαιτίας της εκλογής του κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ, ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι τα πάντα εξαρτώνται από τις αποφάσεις που λαμβάνει κάθε κόμμα και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές όχι μόνο δεν συμπιέστηκε, αλλά κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του.

Απαντώντας σε όσους επικρίνουν τις τότε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν υιοθέτησαν τη λεγόμενη “πρόταση Γιαννίτση” για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι εκείνη την εποχή σχεδόν όλοι οι πολίτες, ακόμα και υπουργοί της κυβέρνησης, είχαν την άποψη ότι όχι μόνο δεν πρέπει να γίνουν περικοπές στις συντάξεις, αλλά να αυξηθούν. “Ο κ. Σημίτης προσπάθησε να είναι διορατικός, αλλά κανένας δεν τον ακολούθησε· όλοι κατέβηκαν στους δρόμους συμπεριλαμβανομένου και του κόμματός του. Έπρεπε να είχε παραιτηθεί, αλλά αν το έκανε θα οδηγούνταν σε εκλογές και θα τις έχανε” επισήμανε.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την άποψη ότι σήμερα πλέον το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί με δεδομένο -όπως είπε χαρακτηριστικά- ότι κανένας από τους τρεις εμπλεκόμενους (κράτος, εργοδότες, ασφαλισμένοι) δεν έχουν τη δυνατότητα να το χρηματοδοτήσουν προκειμένου να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα οι συντάξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15