search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:07
MENU CLOSE

Τι αντιπροσώπευαν τα σοβιετικά «φυλακόβια» τατουάζ – Για πολύ σκληρούς (Photos)

15.01.2016 15:58
Τι αντιπροσώπευαν τα σοβιετικά «φυλακόβια» τατουάζ – Για πολύ σκληρούς (Photos) - Media

Αν για κάποιο λόγο βρισκόσασταν σε μια Σοβιετική φυλακή πριν από 50 χρόνια, το πιθανότερο είναι πως θα είχατε πολλά τατουάζ.

 

Αν για κάποιο λόγο βρισκόσασταν σε μια Σοβιετική φυλακή πριν από 50 χρόνια, το πιθανότερο είναι πως θα είχατε πολλά τατουάζ.

Ωστόσο αυτά τα τατουάζ δεν ήταν συνηθισμένα και παρείχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τη ζωή και την εγκληματική δράση του κρατούμενου.

Οι έγκλειστοι καλλιτέχνες ονομάζονταν «κεντριά» και είχαν τόσο υψηλή ζήτηση ώστε κρατούμενοι ζητούσαν μεταγωγή σε άλλη φυλακή για να βρίσκονται κοντά σε κάποιον με καλή τεχνική.

1 Εικόνες εκκλησιών υποδήλωναν ότι ο τρόφιμος είναι κλέφτης ενώ ο αριθμός των τρούλων αντιπροσώπευε τον αριθμό καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του.

 2 Μάτια στο πάνω μέρος του στήθος υποδήλωναν μακρά «καριέρα» στο έγκλημα, ενώ χαμηλά στην κοιλιά υποδήλωναν ομοφυλοφιλία.

3 Ένα ιστιοφόρο στο στήθος δήλωνε ότι ο τρόφιμος είναι «νομάδας» κλέφτης χωρίς συγκεκριμένο τόπο διαμονής

4 Ένας επαγγελματίας κακοποιός θα είχε 2 αστέρια με οκτώ ακτίνες ψηλά στο στήθος, ενώ οι αντιεξουσιαστές είχαν τα είδα αστέρια στα γόνατα.

5 Κάθε βραχιολάκι στον καρπό ήταν 5 χρόνια φυλακής, ενώ κάθε σταυρός στα δάχτυλα ήταν επίσκεψη σε «στρατόπεδο εργασίας».

6 Τα ερωτικά τατουάζ θεωρούνταν ντροπιαστικά. Μία γυμνή γυναίκα σήμαινε ότι ο τρόφιμος έχασε στα χαρτιά, συνεργάστηκε με τις αρχές, ή παραβίασε τον κώδικα τιμής της συμμορίας του.

7 Ένα κρανίο με ένα μαχαίρι στο λαιμό «χτυπημένο» στο στήθος σήμαινε ότι ο τρόφιμος είναι δολοφόνος, ενώ το ίδιο σύμβολο στην καρωτίδα σήμαινε ότι ο κάτοχος ήταν δολοφόνος επί πληρωμή.

8 Κάποιοι «χτυπούσαν» τα πρόσωπα του Λένιν ή του Στάλιν στο στήθος καθώς πίστευαν ότι οι φρουροί δεν θα πυροβολούσαν το πρόσωπο ενός εκ των μεγάλων ηγετών της χώρας.

9 Κεφάλι γάτας στη στήθος σήμαινε ότι ο κρατούμενος ήταν μη έμπιστος, ενώ τα τρία γράμματα «ΚΟΤ» υποδήλωναν ότι ο κατάδικος ήταν ντόπιος.

10 Τελευταίο το πιο διάσημο τατουάζ των ρωσικών φυλακών, η Παναγία με το βρέφος. Σήμαινε ότι ο κατάδικος ήταν στη φυλακή από παιδί, ή ότι ήταν ιδιαίτερα πιστός σε μία συμμορία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:05