search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:18
MENU CLOSE

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια – Ένας νεκρός και μεγάλες ζημιές (Photo/Video)

17.01.2016 18:52
Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια - Ένας νεκρός και μεγάλες ζημιές (Photo/Video) - Media

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες, με χιόνια σε δυτική Μακεδονίας, Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδα, ορεινών της Πελοποννήσου την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

 

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες, με χιόνια σε δυτική Μακεδονίας, Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδα, ορεινών της Πελοποννήσου την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα δεν θα διαρκέσουν πολύ και αναμένεται να εξασθενήσουν από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Νεκρός ο οδηγός του ΙΧ που παρασύρθηκε από χείμαρρο στις Σέρρες

Νεκρός ανασύρθηκε τελικά ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου σε αγροτικό δρόμο των Σερρών.

Έρευνες συνεχίζονται και στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό και περισσοτέρων ενδεχομένως επιβατών.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο νεκρός είναι πιθανότατα ένας 48χρονοςη εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα Σιδηροκάστρου Σερρών.

Καταστροφές και προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

Ήπειρος

To βράδυ του Σαββάτου χιόνισε στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων. Δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα ,το Ζαγόρι , τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο δέχθηκαν σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δούλευαν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους. 

Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της ‘Αρτας και των Φιλιατών. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπέιρου.

Λέσβος

Υπερχείλισε σήμερα τα ξημερώματα ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή στο κέντρο της Λέσβου από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το νησί. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ιδιαίτερα στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και των σχολείων. Ευτυχώς η βροχόπτωση σταμάτησε χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα,όπως ζημιές σε περιουσίες.

«Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα νωρίς το πρωί αλλά τόσο τα συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής όσο και πολίτες καταφέραμε να μην υπάρξουν ζημιές και τελικά να κρατηθούν ανοικτοί και καθαροί οι δρόμοι» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καλλονής του Δήμου Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία με μηχανήματα του Δήμου καθαρίζουν κεντρικούς δρόμους του νησιού όπως στις εθνική οδό στο ύψος των Λάμπου Μύλων και της Πέτρας από κατολισθήσεις ενώ αποκαθίσταται και η ηλεκτροδότηση στο χωριό Παράκοιλα, που είχε διακοπεί από φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ λόγω βραχυκυκλώματος.

Μικροπροβλήματα υπήρξαν από την ισχυρή βροχόπτωση και στην πόλη της Μυτιλήνης ιδιαίτερα στην περιοχή της Προκυμαίας.

«Δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλα προβλήματα αλλά όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του χιονιά που αναμένεται να χτυπήσει τη Λέσβο από το βράδυ» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας. Ήδη συνεργεία ρίχνουν ,προληπτικά, αλάτι σε μέρη όπου υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας παγετού.

Τρίκαλα

Κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην περιοχή της Καλαμπάκας από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Η γέφυρα σύμφωνα με τον ίδιο κατασκευάστηκε το 1981, ενώ οι κάτοικοι θα πρέπει να διασχίσουν πενταπλάσια απόσταση από άλλες γέφυρες για να φτάσουν στην Καλαμπάκα, όπου συγκεντρώνουν το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, όπως αναφέρει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης .

Επίσης ,οι ισχυρές καταιγίδες έχουν δημιουργήσει προβλήματα από την υπερχείλιση του Πηνειού, σε διάφορες περιοχές του νομού Τρικάλων.

Το trikalaola.gr βρέθηκε στο σημείο και μίλησε με τον περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας κ. Μπουτίνα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσίγκα, τον αντιδήμαρχο Καλαμπάκας κ. Ράντο και με αυτόπτες μάρτυρες.

Αττική

Υλικές ζημίες προκάλεσε στο λεκανοπέδιο ο δυνατός αέρας.

Στη Νέα Σμύρνη, 2 αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από κορμό δέντρου στη συμβολή των οδών Μηδείας και Σεβαστείας.

Η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 50 κλήσεις για κοπή δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων.

Η ισχύς των ανεμών ξεπέρασε τα 100 χλμ την ώρα.

Πελοπόννησος

Προβλήματα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας, αφού, λόγω των χιονοπτώσεων, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε δρόμους του ορεινού επαρχιακού δικτύου των δύο νομών. Επίσης, λόγω των βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο ορεινό δήμο Θέρμου της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται, λόγω των χιονοπτώσεων η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει τα Καλάβρυτα με την Πάτρα, το Αίγιο και το Διακοπτό, καθώς και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, Αιγίου – Καλαβρύτων μέσω Πτέρης και Διακοπτού – Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.

Ακόμη, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στο ορεινό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών, καθώς και στο δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – ‘Ανω Χώρας, από το ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Λημνίστας και στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – Αράχωβας, από το ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Πλατάνου.

Στο δήμο Θέρμου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις στις περιοχές Διασελάκι, Μελίγκοβα, Αμβρακιά, Δρυμώνα, Χαλίκι και Νεροχώρι.

Όμως, μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας κατάφεραν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Χίος

Ζημιές σε τμήμα του προβλήτα στο νότιο λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Χίου προκάλεσε η πρόσκρουση του πρυμναίου τμήματος και του καταπέλτη του πλοίου «Ψαρά» λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που έπνεαν το πρωί στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Χίου, το πλοίο, που έχει ζημιές στον πρυμναίο τμήμα, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να επιθεωρηθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χίου Μιχάλη Μπελέγρη, κάποια στιγμή οι νότιοι άνεμοι είχαν ταχύτητα 110 χιλιόμετρα, είχε δημιουργηθεί δηλαδή ένας μικρός τυφώνας.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης και σε εκπαιδευτικά σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Χίου ενώ και οι εγκαταστάσεις του Ομίλου στην περιοχή της Μπέλα Βίστα υπέστησαν ζημιές. Ο προπονητής της Ιστιοπλοΐας Άλντο Σάλβια και οι υπεύθυνοι του Ομίλου ζητούν την άμεση συνδρομή της πολιτείας ώστε να ανταπεξέλθουν στην έκτακτη κατάσταση.

Με δυσκολία διεξάγονταν το πρωί η κυκλοφορία από την παραλιακή του Βροντάδου μέχρι και τη Λεωφόρο Ενώσεως, στο ύψος του αεροδρομίου και στην περιοχή του Τάγματος του Αγίου Παντελεήμονα.

Ζημιές τέλος σημειώθηκαν στο λιμανάκι της Φάρκαινας όπου βούλιαξαν βάρκες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17