search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:27
MENU CLOSE

Σκάνδαλο στο Γουίμπλεντον με στημένα παιχνίδια – Κορυφαίοι παίκτες του τένις στο μικροσκόπιο των αρχών

18.01.2016 08:52
Σκάνδαλο στο Γουίμπλεντον με στημένα παιχνίδια – Κορυφαίοι παίκτες του τένις στο μικροσκόπιο των αρχών - Media

Το BBC έχει στα χέρια του τις λίστες μια διάφορα παιχνίδια τένις τα οποία είναι εξαιρετικά πιθανόν να είναι στημένα, είτε προς το γενικότερο αποτέλεσμα του αγώνα είτε προς την κατάληξη ενός συγκεκριμένου σετ.

 

Το BBC έχει στα χέρια του τις λίστες μια διάφορα παιχνίδια τένις τα οποία είναι εξαιρετικά πιθανόν να είναι στημένα, είτε προς το γενικότερο αποτέλεσμα του αγώνα είτε προς την κατάληξη ενός συγκεκριμένου σετ.

Ανάμενα σε αυτά τα παιχνίδια βρίσκονται τρία που διεξήχθησαν στο Γουίμπλεντον το 2007 καθώς και άλλα από το Ρολάν Γκαρός και το Αυστραλιανό Όπεν.

Στις λίστες των παικτών που συμμετείχαν στα εν λόγω παιχνίδια περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κορυφαία ονόματα του χώρου. Το BBC επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματα αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον τέσσερις από τους τενίστες θα συμμετέχουν στο κεντρικό ταμπλό του Αυσταλιανού Όπεν που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις Chris Kermode δήλωσε γνωρίζει ότι το φαινόμενο υπάρχει αλλά επιμένει πως είναι σε υπερβολικά μικρό ποσοστό.

 Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο ένα στον κόσμο, παραδέχθηκε πως τον είχαν πλησιάσει για να στήσει παιχνίδι.

Όπως μεταδίδει το sdna o Σέρβος τενίστας αποκάλυψε πως το 2006 κάποιος τον προσέγγισε για να στήσει ματς προσφέροντας του 200.000 ευρώ, όμως, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως αυτό θα ήταν έγκλημα για το τένις.

Από τον Τζόκοβιτς ζητήθηκε να χάσει στον πρώτο γύρο στην Αγία Πετρούπολη και προτίμησε να μη συμμετάσχει, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν με προσέγγισαν απευθείας. Με προσέγγισαν μέσω ανθρώπων που δούλευαν μαζί μου εκείνο το διάστημα, οι οποίοι ήταν στην ομάδα μου. Κάποιος μπορεί να το αποκαλέσει ευκαιρία. Για μένα είναι πράξη αντιαθλητική, ένα έγκλημα στο άθλημα, ειλικρινά. Δεν το στηρίζω. Νομίζω ότι δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτό σε κανένα άθλημα, ειδικά στο τένις. Ευτυχώς για μένα, δεν χρειάστηκε να εμπλακώ σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Βεβαίως, το απορρίψαμε απευθείας. Ούτε καν έφθασε σε εμένα, ο τύπος που προσπαθούσε να μιλήσει μαζί μου, δεν το έκανε απευθείας. Τίποτε περισσότερο, από αυτό. Δυστυχώς υπήρχαν εκείνες τις ημέρες φήμες, συζητήσεις, άνθρωποι που περιτριγύριζαν. Εξετάστηκαν. Τα τελευταία έξι, επτά χρόνια δεν έχω ακούσει κάτι παρόμοιο. Άκουσα για την ιστορία, διάβασα ότι υπήρχαν δύο αθλητές οι οποίοι δεν είναι ενεργοί, για ένα ματς που έγινε πριν από περίπου δέκα χρόνια με τον Νικολάι Νταβιντένκο και τον Μαρτίν Βασάγιο Αργκουέγιο», είπε ο Σέρβος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21