search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:40
MENU CLOSE

Είναι επίσημο – Ισόβια για τους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη

18.01.2016 12:11
Είναι επίσημο – Ισόβια για τους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη - Media
Αμετάβλητη παρέμεινε με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η πρωτόδικη ποινή που έχει επιβληθεί στους δύο Αφγανούς υπηκόους για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μανώλη Καντάρη

 

Αμετάβλητη παρέμεινε με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η πρωτόδικη ποινή που έχει επιβληθεί στους δύο Αφγανούς υπηκόους για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, με κίνητρο την κλοπή της βιντεοκάμερας που κρατούσε.

Με την ομόφωνη απόφασή του, το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο καταδίκασε τους δύο δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας του 44χρονου, σε ποινές ισόβιας και επιπλέον 23 ετών κάθειρξης στον καθένα, ποινές που είχαν επιβληθεί και σε πρώτο βαθμό. Οι εφέτες που έκριναν την υπόθεση της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη δεν μείωσαν ούτε μία μέρα την αρχική ποινή, καθώς δεν δέχθηκαν την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους δύο αλλοδαπούς. Μάλιστα ο εισαγγελέας έδρας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ζήτησε για τον νεαρότερο των καταδικασθέντων την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, εισήγηση, όμως, που δεν έγινε δεκτή από τους δικαστές.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, κατά συναυτουργία, ενώ με την απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ στον καθένα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μανώλης Καντάρης είχε πέσει νεκρός από επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε από τους δύο καταδικασθέντες και έναν ακόμη συγκατηγορούμενό τους, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος, τα ξημερώματα της 10ης Μαϊου 2011, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, καθώς πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ, προκειμένου να μεταφέρει στο μαιευτήριο τη γυναίκα του για να γεννήσει.

Μετά την έκδοση της απόφασης, η σύζυγος του θύματος, Σιμόνα Βιρτζίλι, εξέφρασε την ικανοποίησή της, αναφέροντας πως η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι «μία δικαίωση». Όπως σημείωσε η κ. Βιρτζίλι, «η απόφαση ήταν αυτή που έπρεπε» ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα παιδιά του Μανώλη Καντάρη.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Σωκράτης Μαρινάκος, τόνισε πως η οικογένεια είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η όποια απόφαση και τιμωρία των δραστών «δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι η ημερομηνία και χρονολογία γέννησης της κόρης του Μανώλη Καντάρη, Εμμανουέλλας, θα είναι ίδια με την ημερομηνία θανάτου του πατέρα της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:39